Wereldouders

Miljoenen kinderen, waarvan vele in Latijns-Amerika, moeten het stellen zonder ouderlijke zorg en een liefdevol gezin. Zij hebben geen liefdevolle thuisbasis, lijden honger, gaan niet naar school en werken om te overleven. Ze komen vaak al jong in aanraking met criminaliteit en geweld. Hun toekomstperspectief is een leven in armoede.

WereldOuders wil deze armoedespiraal, die vaak generatie op generatie wordt doorgegeven, doorbreken en zet zich in om de situatie van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika op de lange termijn te verbeteren door fondsen te werven. Dankzij donaties kan WereldOuders kinderen een veilig en stabiel thuis, onderwijs, medische verzorging bieden. Hierdoor geeft WereldOuders kinderen én hun families een kans om aan de armoede te ontsnappen.

Missie en visie

Ieder kind is afhankelijk van een volwassene voor verzorging, voeding en bescherming. Zonder deze zorg zal een kind sterven. Veel kinderen hebben het getroffen met een familie die zich over hen ontfermt. Maar miljoenen kinderen, waarvan velen in Latijns-Amerika, moeten het stellen zonder ouderlijke zorg en een liefdevol gezin. Deze kinderen leven zonder ouders en lijden honger. Zij kunnen niet naar school en moeten hard werken om te overleven. Zij komen vaak al jong in aanraking met criminaliteit. Hun toekomstperspectief is een leven in armoede. 

Missie: De missie van WereldOuders is om de situatie van thuisloze kinderen in Latijns-Amerika structureel te verbeteren. Dit gebeurt door hen een veilige, stabiele thuisbasis en een kans op een goede toekomst te bieden. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de armoedespiraal, die generatie op generatie wordt doorgegeven, te doorbreken. WereldOuders zet zich hiervoor in door o.a. fondsen te werven voor de programma’s van partnerorganisatie NPH.

Visie: WereldOuders gelooft in de kracht van familie. We are Family. Ieder kind verdient aandacht en onvoorwaardelijke liefde en heeft recht op onderdak, onderwijs en medische zorg zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen.

Meer weten over Wereldouders:

Vacatures van Wereldouders

Nieuwsberichten van Wereldouders

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV