Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vereniging Kinderkanker Nederland

Wanneer je te maken krijgt met kinderkanker, beland je van het ene op het andere moment in een andere wereld. Een wereld waarin je zoekende kunt zijn naar houvast, bemoediging, hoop, herkenning, steun en troost. Het is dan goed om te weten dat je in deze wereld niet alleen staat.

Onze leden zijn ouders, kinderen, jongeren, broers en zussen, survivors en grootouders; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van verbondenheid.

Onze medewerkers en vrijwilligers weten uit eigen ervaring hoe het is als je kinderkanker van dichtbij meemaakt. Zo vormen wij als het ware een KanjerKetting die al onze kleurrijke verhalen en ervaringen met elkaar verbindt, ernaar luistert en ervan leert. Want dankzij deze waardevolle kennis kunnen wij samen de zorg blijven verbeteren.

Weet dat wij er voor je zijn wanneer jij het nodig hebt. Want wij maken allemaal deel uit van diezelfde wereld: de wereld die kinderkanker heet. En samen gaan wij voor beter.

Missie en visie

Onze droom is een wereld waarin iedereen die met kinderkanker te maken heeft zich vertegenwoordigd en gesteund voelt en daardoor in staat is om regie te houden over zijn eigen leven.

De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft: ouders, kinderen en jongeren die kanker hebben (gehad), brussen, volwassenen die als kind kanker hebben gehad en hun naaste familie en omgeving. Ook zijn we er voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden.

Onze medewerkers en vrijwilligers weten hoe het is als je kind kanker heeft of hebben zelf als kind kanker gehad. Vanuit die betrokken motivatie werken we doorlopend aan betere zorg en kwaliteit van leven van kinderen, jongeren en gezinnen, tijdens maar ook ver na de curatieve en palliatieve behandeling of het overlijden.

Wij geloven in krachtenbundeling. Wij zijn mede-initiatiefnemer van het Prinses Máxima Centrum én de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie. Al sinds 1987 zetten wij ons in voor de beste zorg en nazorg en vertegenwoordigen wij de stem van onze achterban richting de politiek, zorg en onderzoek.

Ons uitgangspunt bij alles wat we doen is: Samen voor Beter.

Vereniging Kinderkanker Nederland is sinds 15 februari 2021 de nieuwe naam van de Vereninging Ouders kinderen en kanker (VOKK)

Meer weten over Vereniging Kinderkanker Nederland:

Vereniging Kinderkanker Nederland

Bunnikseweg 25, 3732 HV De Bilt

Vacatures van Vereniging Kinderkanker Nederland

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures

Nieuwsberichten van Vereniging Kinderkanker Nederland

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV