Utrechts Landschap

Ontstaan Utrechts Landschap

In elke provincie is een provinciaal Landschap actief met aankoop, beheer en ontwikkeling van natuurgebieden. Van de twaalf provinciale Landschappen is Utrechts Landschap in 1927 als eerste opgericht. De initiatiefnemers zagen met grote bezorgdheid hoe vele particuliere bossen en landgoederen als bouwterrein werden verkocht of geveild voor hoge opbrengsten.

De stichting begon in 1927 met acht hectare door de aankoop van het Lockhorsterbos bij Leusden. In 1928 volgde de achttiende-eeuwse buitenplaats Over-Holland aan de Vecht en in 1933 kwamen, na moeizame onderhandelingen de Eykensteinse Bossen (het huidige Ridderoordse Bos) in bezit van de stichting. Geleidelijk groeide het aantal terreinen. Een topjaar was 1994, toen de gemeente Zeist 650 hectare bosgebied schonk. Tegenwoordig beheert Utrechts Landschap 5.800 hectare natuur.

Visie en missie

Ons doel

Het bevorderen van het behoud van het natuur- en landschapsschoon en cultuurhistorie in de provincie Utrecht. Daaronder valt alles wat de kwaliteit van natuur en het landschap in de provincie Utrecht ten goede komt.

Onze visie

Utrechts Landschap gelooft dat een mooi landschap, rijk aan natuur en cultuur, onmisbaar is voor de Utrechtse samenleving.

Onze missie

Utrechts Landschap werkt actief aan het behouden, versterken en ontwikkelen van natuur, landschap en erfgoed voor de eeuwigheid. Het wil mensen daarbij betrekken en hun ruimte bieden om daarvan te genieten.

Welke opgaven stelt Utrechts Landschap zichzelf de komende jaren?

Voor de komende jaren heeft Utrechts Landschap zichzelf de volgende opgaven gesteld.

  1. Onze terreinen en gebouwen onderhouden en ontwikkelen.
  2. De achterban van Utrechts Landschap vergroten.
  3. Nieuwe natuur en erfgoed verwerven.
  4. Meer inkomsten genereren voor de doelstelling.

Samenwerken

Om onze doelen te bereiken, is samenwerking noodzakelijk. Met de provincie, gemeenten en waterschappen. Maar uiteraard óók met lokale bedrijven en actieve natuur- en milieuorganisaties.

Meer weten over Utrechts Landschap:

Utrechts Landschap

Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt

Vacatures van Utrechts Landschap

Nieuwsberichten van Utrechts Landschap

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV