Sumbing Bibir

In Indonesië worden relatief veel kinderen met een gespleten lip of open gehemelte geboren. Door hun afwijking hebben zij moeite met leren praten, hebben vaak gehoorproblemen en kunnen in sommige gevallen niet goed eten, met ondervoeding tot gevolg. Het open gehemelte veroorzaakt ook vaak infecties aan de luchtwegen. 

De familie schaamt zich vaak voor hun kind en zij zien het als een straf van god. Door het zichtbare ‘anders zijn’ worden deze kinderen vaak slecht geaccepteerd in de samenleving. Daardoor leiden zij een teruggetrokken bestaan. Kinderen met schisis hebben een weinig benijdenswaardig leven in Indonesië als hun ouders niet in staat zijn om een operatie te betalen. En dat terwijl schisis met een operatie prima te verhelpen is en een verbetering geeft ten aanzien van de spraak, gehoorproblematiek, eten en uiterlijk.

Sumbing Bibir heeft de volgende aandachtsgebieden:

Patiënten behandelen

Het behandelen van patiënten is de belangrijkste pijler van ons werk. Een relatief goed te betalen operatie vergroot de kansen op een menswaardig bestaan aanzienlijk. Wij zorgen ervoor dat kinderen met schisis geopereerd worden, als hun ouders dat niet kunnen betalen.

Kennisoverdracht

Sumbing Bibir draagt haar specialistische knowhow graag over aan de lokale specialisten op de Indonesische eilanden, zodat zij uiteindelijk genoeg ervaring opdoen om de chirurgische ingrepen en de nazorg zelf uit te voeren.

Wetenschappelijk onderzoek

Schisis komt opvallend vaak voor in de Indonesische archipel. Naast erfelijke factoren spelen ook omgevingsfactoren een rol. Hoe dat precies zit en of preventie mogelijk is, moet nog uit onderzoek blijken. Meer individueel gericht kan het verzamelen en analyseren van gegevens van de behandelde patiënten ook bijdragen aan kennis over de afwijking en het verbeteren van de behandelmethoden.

Meer weten over Sumbing Bibir:

Vacatures van Sumbing Bibir

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures.

Nieuwsberichten van Sumbing Bibir

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV