Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Street Child

Street Child Nederland is een liefdadigheidsinstelling opgericht in 2014. Door middel van onderwijs helpen we de meest kwetsbare kinderen van de wereld met het opbouwen van een duurzame toekomst. De eerste twee jaar werd Street Child Nederland gemanaged door een team van vrijwilligers en stagiaires. Sinds 2017 heeft Street Child Nederland een part-time personeelslid. Op deze manier kan de organisatie groeien en meer fondsen voor de projecten werven.

Onze zusterorganisatie Street Child UK begon in 2008 met het helpen van een klein aantal straatkinderen in Sierra Leone. Sindsdien heeft Street Child al meer dan 250.000 kinderen geholpen met terug naar school gaan, en hebben we duizenden families geholpen met het genereren van duurzame inkomsten zodat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen. Tegenwoordig werkt Street Child in 16 landen in Afrika en Azië.

Wij geloven erin dat onderwijs de beste manier tot groei is. Zonder sterke onderwijsbasis kan geen samenleving een beter leven voor hun kinderen creëren of hopen op een betere toekomst. Alles hangt af van onderwijs, en wij denken dat wij op dat gebied het grootste verschil kunnen maken. Sinds de start van Street Child UK in 2008 is de organisatie van start gegaan in Nederland en een aantal andere Europese landen, waardoor we het wereldwijde netwerk van Street Child kunnen versterken en fondsen kunnen werven voor de verschillende projecten. Momenteel richting Street Child Nederland zich op het creëren van onderwijskansen en een veilige thuisbasis voor kinderen in onder andere Sierra Leone, Democratische Republiek Congo, Nepal en Oeganda. Hiermee hopen we grote veranderingen in de wereld te gaan maken!

Om de opgehaalde fondsen geïmplementeerd te krijgen, heeft Street Child zeer gekwalificeerde teams, met lokaal personeel op elke locatie. Binnen elk van die landen, heeft Street Child UK minstens één personeelslid, die als consultant adviseert en helpt met de monitoring en evaluatie van de verschillende projecten. Ook de rapportering van Street Child Nederland komt van dit team en deze Street Child consultant, en daarom weten we precies waar onze financiering heengaat en wie ervan profiteert.

Onze strategie

Overstromingen Freetown

Alle Street Child entiteiten hebben dezelfde focus, met drie strategische punten: kinderbescherming, inkomens van families versterken en kinderen onderwijzen.

We beschermen kinderen met de inzet van maatschappelijk werkers, verspreid door de verschillende landen waarin we werken. Zij selecteren de meest achtergestelde kinderen, helpen om een veilige thuisbasis voor ze te vinden en ze (terug) naar school te krijgen door de families te helpen met het creëren vaneen inkomen. Het uiteindelijke resultaat is dat ieder kind z’n school op kwalitatieve manier afmaakt. Om dit voor elkaar te krijgen, bouwen we scholen in afgelegen gebieden, trainen we leraren en helpen we te drukke scholen met het creëren van meer capaciteit. Daarnaast komen we op voor geslachtsgelijkheid en mindervalide toegang tot scholen. We willen een lange termijn impact maken en daarom zit duurzaamheid in het hart van alles wat we doen. Onze hoop is dat we op een dag niet meer nodig zijn en dat alle families zichzelf kunnen onderhouden en de kinderen naar school kunnen. Dat is waarom we families, leraren en gemeenschappen in staat stellen om zichzelf te onderhouden, door middel van trainingen, schoolconstructies, schoolpakketten en bedrijfssubsidies.

Meer weten over Street Child:

Street Child

Generaal Joubertstraat 24, 2021 XC Haarlem

Vacatures van Street Child

Nieuwsberichten van Street Child

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV