Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting Mavuvu

Wie?

Stichting Mavuvu is in 2016 opgericht door Sharlon Welleweerd. Ik, Sharlon, heb in 2015 vrijwilligerswerk verricht in de enige verslavingskliniek voor volwassenen in Malawi. Hierna heb ik besloten om mij in te zetten voor de jongeren in Malawi. Momenteel bestaat het bestuur uit 4 mensen die allemaal affiniteit hebben met Afrika en jongeren. Mavuvu is krachtig vertaald in het Chichewa (taal in Malawi). De stichting vind het belangrijk dat de jongeren hun eigen kracht terug vinden en deze op een positieve manier gaan inzetten.

Waarom?

Tijdens mijn verblijf in Malawi heb ik met eigen ogen gezien dat jongeren en zelfs kinderen al alcohol en cannabis gebruiken. Dit komt vaak omdat bijvoorbeeld vader aan zijn kinderen vraagt om voor hem wat alcohol of cannabis te halen. Ook op basisscholen wordt er alcohol en cannabis verkocht. Mede door de groepsdruk die er ontstaat, raken de kinderen afhankelijk van het middel. Kinderen stoppen met school en gaan op straat klusjes doen om aan geld te komen. Deze klusjes kunnen zich ook in het criminele circuit bevinden. Er is weinig kennis over verslaving bij jongeren in Malawi waardoor ouders en scholen geen idee hebben hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

Wat?

Stichting Mavuvu wil graag een behandelcentrum bouwen waar wij elke 3 maanden 10 jongeren kunnen helpen. Dit willen wij oa bereiken door het bieden van een passende behandeling en begeleiding aan jongeren, met name gericht op verslavingsproblematiek. Jongeren weten vaak niet wat de consequenties zijn van een verslaving en zien er geen kwaad in.

Behandelcentrum

De behandeling is gericht op verslaving en de daarbij behorende problemen. De jongere leert onder anderen hoe hij om kan gaan met groepsdruk of hoe hij zijn relatie met familie weer kan herstellen. Wanneer je een jongere behandelt, behandel je meteen zijn systeem mee, ook zij leren meer over verslaving en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het terug keren naar de maatschappij. Er wordt per individu bekeken of hij naar school terug kan of beter kan gaan werken. Wij geloven er namelijk in, dat wanneer je een jongere in zijn of haar kracht zet, diegene veel beter zijn of haar uitdagingen aan kan gaan. Wij willen graag omdenken. Neem als voorbeeld een jongen die al 3 jaar aan het dealen is. Die bezit dus goede kwaliteiten om een zakenman te worden.
Laten we ons dan daar op focussen.

Ons doel

Het doel is om in totaal €50,000,- op te halen voor de bouw van de kliniek. Dit is berekend door een andere organisatie die gevestigd is in Malawi. De berekening is gedaan aan de hand van de bouwtekening die al af. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Meer weten over Stichting Mavuvu:

Vacatures van Stichting Mavuvu

Nieuwsberichten van Stichting Mavuvu

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV