Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting de Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank organiseert elk jaar een Nationale DenkTank met twintig jonge academici vanuit verschillende studieachtergronden om een maatschappelijk probleem te lijf te gaan. Naast de organisatie van de jaarlijkse DenkTank faciliteren het bureau en bestuur ook MiniDenkTanks en verbinden ze het groeiende netwerk van alumni en partners om de impact van de stichting te vergroten.

Op 9 januari 2005 zag Stichting de Nationale DenkTank het licht. Zes wetenschappers-in-de-dop zonden het concept ‘de Nationale DenkTank’ in voor de competitie ‘Boven het Maaiveld’ van de Avond van de Wetenschap & Maatschappij. Deze wedstrijd was uitgeschreven om de verzuiling tussen wetenschap, overheid en bedrijfsleven te doorbreken. Hoewel het idee niet de eerste prijs won, waren de bedenkers vastberaden om hun idee tot uitvoering te brengen. In 2006 brachten zij voor het eerst twintig promovendi, jonge professionals en academici voor vier maanden samen. Deze groep liet hun hersens, creativiteit en bevlogenheid los op een ‘vastgeroest’ sociaal maatschappelijk probleem. Inmiddels zijn we meer dan tien Nationale DenkTanks verder en het gedachtegoed van deze zes pioniers is behouden. Het idee om op onafhankelijke en inspirerende wijze maatschappelijke vernieuwing aan te snijden is nog steeds uniek en ongeëvenaard.

Meer weten over Stichting de Nationale DenkTank:

Stichting de Nationale DenkTank

Keizersgracht 264, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Vacatures van Stichting de Nationale DenkTank

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures

Nieuwsberichten van Stichting de Nationale DenkTank

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV