Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oxfam Novib

Wij zijn een wereldwijde beweging van mensen die samen armoede verslaan. We werken wereldwijd aan structurele oplossingen, waardoor mensen hun eigen toekomst kunnen opbouwen.

Wij verslaan armoede

Armoede wordt door mensen veroorzaakt. En kan dus ook door mensen worden opgelost. In 93 landen pakken we de problemen aan die armoede veroorzaken en in stand houden: honger, onveiligheid, onrechtvaardigheid en gebrek aan perspectief. Samen met lokale partners bieden we mensen de middelen en kennis om zélf op eigen benen te staan.

Een wereld ZONDER HONGER

Genoeg te eten hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wie geen eten heeft, heeft honger. Met een lege maag kan je niet werken, niet leren en niet zorgen. Daarom werken wij samen met boeren, gemeenschappen en overheden aan voedselzekerheid. We strijden voor eerlijke prijzen, we beschermen landrechten en we zorgen ervoor dat boeren zich wapenen tegen de extreme gevolgen van klimaatverandering.

Vechtend tegen ongelijkheid

Oneerlijke systemen houden rijke mensen rijk en arme mensen arm. Als we internationale systemen veranderen, zorgen we voor een betere toekomst voor miljarden mensen. Samen met jou voeren we de druk op bij politiek en overheden, om macht en welvaart eerlijker te verdelen.

Gewapend met kennis

Om definitief uit armoede te ontsnappen, moet je kunnen bouwen aan je eigen toekomst en aan die van je kinderen. Of je nu man bent of vrouw, jong of oud. Wij geven vrouwen en jongeren betere kansen. Door onderwijs, trainingen en het verstrekken van microkrediet. En door op te komen voor rechten van vrouwen en jongeren waar dit niet vanzelfsprekend is.

Wij bestrijden armoede wereldwijd

Oxfam Novib is actief in landen waar mensen het meest kwetsbaar zijn. In die landen werken wij samen met lokale partners. Onze beweging bestaat uit ruim 10 miljoen vissers, boeren, leraren, donateurs, ondernemers, noodhulpcoördinatoren, beleidsmedewerkers en supporters.

Armoede is onacceptabel. En we wéten dat armoede onnodig is. Daarom werken wij elke dag samen aan structurele oplossingen. Voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.

Meer weten over Oxfam Novib:

Oxfam Novib

Oxfam Novib, Mauritskade, Den Haag, Nederland

Vacatures van Oxfam Novib

Nieuwsberichten van Oxfam Novib

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV