Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Noordje

Noordje organiseert kunst -en taalprojecten op school en in de wijk voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar in Amsterdam Noord. Het gebouw van Noordje heet Kazerne Z en in dit gebouw vind je Noordjes Schrijflab, waar verhalen worden geschreven en schoolwerk wordt gemaakt. Ook zit hier de Z-store, een interactieve entree waar de fantasie wordt geprikkeld.

Noordje stimuleert de ontwikkeling van kinderen op het gebied van zelfontplooiing, zelfbewustzijn, integratie, samenwerken en waardering door hen in aanraking te brengen met kunst en hun eigen creativiteit.

We zijn er voor kinderen en jongeren omdat we graag willen horen wat zij te vertellen hebben. Kinderen zien wat wij soms niet meer durven te zien. We zijn betrokken bij hun ontwikkeling en we bieden een plek waar ze graag en regelmatig komen. Kinderen die in het begin nog geen streep op papier durfden te zetten, ontwikkelen zich inmiddels tot bijzondere, creatieve geesten. Jezelf durven laten zien. Dat is waar het om gaat. Het zou te gek zijn als er over een jaar of 15 een schrijver of kunstenaar opstaat en zegt: hier is het begonnen.

Noordje (dec 2007)  bestaat al meer dan 12 jaar en heeft zich inmiddels gemanifesteerd als gewaardeerde organisatie in stadsdeel Amsterdam-Noord. Met een duidelijke missie en visie onderscheidt ze zich van andere organisaties in doelgroep, aanbod en kwaliteit. Noordje is met haar organisatie bekend bij de politiek, het culturele veld, het primair onderwijs en de ouders en kinderen van Amsterdam Noord. De afgelopen jaren hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden in Stadsdeel Amsterdam Noord op gebied van onder andere  leefbaarheid, cultuur en politiek. Binnen dit dynamische stadsdeel is een culturele kaart ontstaan, waarbij Noordje een belangrijke partij is geworden vanuit haar expertise op het gebied van kunsteducatie. Noordje werkt binnen deze interessante culturele kaart samen met partijen die aansluiten bij haar missie en visie.

Meer weten over Noordje:

Noordje

Noordje, Zamenhofstraat, Amsterdam, Nederland

Vacatures van Noordje

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures

Nieuwsberichten van Noordje

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV