Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Madurodam Kinderfonds

Madurodam is meer dan een themapark. We zijn namelijk ook een oorlogsmonument, opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro. Maar wist je ook dat we sinds de opening in 1952 onze opbrengsten schenken aan goede doelen? Jaarlijks geven we tussen de 600.000 en 700.000 euro weg aan projecten voor kinderen. In totaal keerden we via het Madurodam Kinderfonds al meer dan 36 miljoen euro uit.

Empathie in actie

Het Madurodam Kinderfonds gelooft dat kinderen de toekomst zijn. Voor een mooie en goede toekomst moet ieder kind naar eigen inzicht bij kunnen dragen aan de samenleving. Het fonds wil hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. We noemen dit ‘empathie in actie’. Door als kind er ook op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Daar is zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, moed en empathie voor nodig. Eigenschappen die George Maduro, de oorlogsheld naar wie Madurodam is vernoemd, bezat. Met de steun aan projecten voor kinderen hoopt het Madurodam Kinderfonds dat er een nieuwe generatie in de voetsporen van George treedt.

Persoonlijke ontwikkeling van kinderen

Kinderen ontwikkelen deze eigenschappen door zichzelf en anderen te leren kennen, en door te ontdekken en te ervaren. Het Madurodam Kinderfonds steunt projecten waarin kinderen leren empathisch te zijn, te luisteren en een dialoog te voeren, anderen te ontmoeten en je in elkaar te verdiepen. Vaardigheden die nodig zijn om in verbinding te staan met mensen in je omgeving. Op die manier brengen zij het gedachtegoed achter Madurodam als “de stad van de glimlach” over naar de rest van Nederland.

Bouwen aan een betere samenleving

Het Madurodam Kinderfonds draagt op drie manieren bij aan een betere samenleving in Nederland. Door geld te geven aan goede doelen voor kinderen in de regio Den Haag, maar ook in de rest van Nederland en het Nederlands gedeelte van het Caraïbisch gebied. Door eigen projecten te initiëren voor, door en met kinderen, zoals de Madurodam Marathon en de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. En via de persoonlijke challenges van ons college van burgemeester en wethouders, dat bestaat uit tien middelbare scholieren.

Meer weten over Madurodam Kinderfonds:

Madurodam Kinderfonds

George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag, Nederland

Vacatures van Madurodam Kinderfonds

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures

Nieuwsberichten van Madurodam Kinderfonds

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV