Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hart voor Bos

Hart voor Bos is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het behoud van natuurlijke leefomgeving. Dat doen we momenteel in het Sierra Nevada gebergte van Colombia. Het is een hoog tropisch kust gebergte met eeuwige sneeuw op de bergtoppen en tropische stranden aan de voet. Een gebied met veel verschillende biotopen en daardoor een bijzonder hoge biodiversiteit.

De reden dat we ons hiervoor inzetten is omdat het verlies van biodiversiteit een wereld probleem is. Volgens dit onderzoek van Stockholm University vormt dit zelfs de grootste bedreiging voor leefbaarheid van de aarde, groter nog dan klimaatverandering. De ernst van de situatie is recent onderstreept in dit VN rapport waarin advioes is opgenomen voor alle regeringen en beleidsmakers hoe het tij nog is te keren. Behoud van natuurlijke leefomgeving en herbebossing vormen onderdeel van alle geadviseerde maatregel pakketten.

Het beschermen van natuurlijk leefgebied is een mes dat aan meerdere kanten snijdt. Het draagt namelijk ook bij aan het vast leggen van CO2, het tegengaan van bodemerosie, behoud van de zoetwater voorraad en het tegengaan van luchtvervuiling. Een maatregel die voor de hand ligt maar niet vanzelf tot stand komt want de mate van ontbossing neemt jaar op jaar toe zoals deze website op basis van 19 jaar aan satelliet metingen laat zien.

Hart voor Bos heeft als strategie om kwetsbare natuur in eigendom te nemen. Wij zien dit als de meest zekere manier om bescherming te bieden tegen verlies van natuur aan houtkap, niet duurzame agrarisch gebruik en het mijnen van grondstoffen. Door de vaste kosten laag te houden kunnen wij met een euro aan donaties 2 m2 bos opkopen en beschermen.

Meer weten over Hart voor Bos:

Vacatures van Hart voor Bos

Dit goede doel heeft momenteel geen vacatures

Nieuwsberichten van Hart voor Bos

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV