Goldschmeding Foundation

Onze oprichter en donor Frits Goldschmeding heeft de Goldschmeding Foundation een opdracht meegegeven: een betere wereld mogelijk maken voor Mens, Werk en Economie.
De Foundation werkt daarom aan deze betere wereld, vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken.

We zetten ons in om hier structureel iets aan te doen en ondersteunen daarom – met donaties, kennis en netwerk – projecten die aantoonbaar bijdragen aan blijvende verandering voor een inclusieve arbeidsmarkt, duurzaam werk en een menswaardige economie.

Dit hebben wij vastgelegd in ons manifest:

Als je ziet dat niet iedereen tot zijn recht komt in de samenleving,

de één makkelijker tot bloei komt dan de ander in de economie,

en je bent in de positie hier iets aan te doen,

dan maak je daar werk van.

De Goldschmeding Foundation verbindt daarom realistische idealisten

en ondersteunt hun projecten, die bewijzen dat het anders kan.

Dat meer niet altijd beter is.

Dat de ontwikkeling van de één ook bijdraagt aan het belang van de ander.

En dat, door nu drempels weg te nemen, blijvende verandering ontstaat voor later.

Een betere wereld ontstaat niet vanzelf.

Daarom trekken we samen op

om de wereld van mens, werk en economie in balans te brengen.

Samen werken aan beter

Agapè: het commitment tot bloei van de ander

Een betere wereld ontstaat niet vanzelf. Een van de dingen die hiervoor nodig is, is het delen van belangen. Dit is echter nog lang geen gemeengoed en daar moet verandering in komen. De Goldschmeding Foundation laat zich dan ook inspireren door het Griekse begrip “agapè”: vrij vertaald het “commitment tot bloei van de ander”. Door je te verplaatsen in de ander en te denken vanuit het belang van de ander, ontstaat een mooiere samenleving.

Ons ethisch kompas

In het kader van deze opdracht heeft Frits Goldschmeding ook motieven voor economisch handelen geformuleerd. Hierdoor laat de Foundation zich voor haar bestaan, doel en werkwijze leiden, zij vormen ons ethisch kompas:

1

Kennen, dienen en vertrouwen vormen de uitwerking van het ethisch aspect der dingen waarin liefde een rol speelt

2

De onderneming wordt gezien als samenwerkingsverband waarin de simultane belangenbehartiging van direct en indirect betrokkenen de continuïteit van de onderneming waarborgt

3

Ondanks de menselijke onvolmaaktheid wordt van betrokkenen verwacht dat zij in hun handelen streven naar perfectie

Onze Purpose 

Een betere wereld mogelijk maken voor mens, werk en economie, vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken.

Onze Missie 

De foundation zet zich in om hier structureel iets aan te doen en ondersteunt daarom – met donaties, kennis en haar netwerk – projecten die aantoonbaar bijdragen aan blijvende verandering voor een inclusieve arbeidsmarkt, duurzaam werk en een menswaardige economie.

Ons ethisch kompas, meegegeven door onze oprichter Frits Goldschmeding, maakt dat wij samenwerken vanuit vertrouwen, oog hebben voor de belangen van alle betrokkenen, en in alles wat we doen streven naar perfectie.

Onze Visie

Concreet zien wij de betere wereld als een wereld waarin:

Meer weten over Goldschmeding Foundation:

Goldschmeding Foundation

Goldschmeding Foundation Symphony Offices Gustav Mahlerplein 117, 1e etage 1082 MS Amsterdam

Vacatures van Goldschmeding Foundation

Nieuwsberichten van Goldschmeding Foundation

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV