COC Nederland

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. Als één van de weinige LHBTI-organisaties beschikken we over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties.

Actief op tal van gebieden

Het COC is actief op tal van gebieden, met het accent op jong & school, 50plus, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid, cultuur & geloof en internationale belangenbehartiging. COC Nederland is een federatie van regionale lidverenigingen; er is dus altijd een COC bij jou in de buurt.

Kracht van binnenuit

Onze werkwijze is inside-out: we ondersteunen LHBTI’s en hetero’s om zélf van binnenuit verandering tot stand te brengen. De kracht van binnenuit heeft vaak meer impact dan beïnvloeding van buitenaf. Bovendien bereiken we méér wanneer miljoenen hetero’s en LHBTI’s meedoen bij het streven naar emancipatie, sociale acceptatie en gelijke rechten.

Gedreven voorvechters

Frontliners zijn cruciaal in onze aanpak. Het zijn de gedreven voorvechters in de ‘frontlinie’ van het acceptatieproces. Een lesbische scholier die op haar school met onze steun een Gender & Sexuality Alliance (GSA) opzet. Een Marokkaanse jongen die we helpen bij het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen zijn gemeenschap. Een Oegandese transgender die we in staat stellen om LHBTI-mensenrechtenschendingen bij de VN aan de kaak te stellen. Onderaan deze pagina lees je hoe jij, net als deze frontliners, zelf in actie kunt komen.

Meer weten over COC Nederland:

COC Nederland

Nieuwe Herengracht 49, 1011 RN Amsterdam

Vacatures van COC Nederland

Nieuwsberichten van COC Nederland

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV