CARE Nederland

CARE biedt noodhulp in de grootste brandhaarden en rampgebieden van de wereld. Meer dan 70 jaar geleden werd het eerste CARE-pakket uitgedeeld aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Vandaag de dag werken we in 94 landen. We bieden noodhulp aan slachtoffers van conflicten of natuurrampen, werken aan de wederopbouw en ontwikkeling. Jaarlijks delen we miljoenen pakketten uit met essentiele basisbehoeften zoals eten, water, hygiëneproducten, materialen voor onderdak, en warme kleding.  Na een ramp starten wij direct met de wederopbouw voor een duurzame toekomst.

Noodhulp voor vrouwen en meisjes

In ons werk geven wij speciale aandacht aan vrouwen en meisjes.  Met name in crisissituaties zijn vrouwen het meest kwetsbaar. In conflictsituaties worden vrouwen gebruikt als wapen. Ze worden slachtoffer van verkrachting of andere vormen van seksueel geweld en onderdrukking. In een conflictgebied zijn vrouwen en kinderen vaak aan hun lot overgelaten en kunnen nergens naartoe. Vaak moeten in hun eentje zorgen voor voedsel en bescherming van hun kinderen. Bij noodhulp kijken we dan ook altijd wat voor specifieke hulp vrouwen en meisjes nodig hebben en bedenken praktische en simpele oplossingen om ze zo snel mogelijk te helpen.

Onze visie

CARE streeft naar een wereld van hoop, tolerantie en sociale rechtvaardigheid. Waarin armoede overwonnen is en waarin mensen in waardigheid en veiligheid met elkaar leven.

Onze missie

CARE werkt over de hele wereld om levens te redden, armoede te overwinnen en sociale rechtvaardigheid te bereiken.

Onze focus:

  • gelijke rechten en kansen voor vrouwen en meisjes;
  • focus op de oorzaken van armoede en ongelijkheid;
  • slimme en innovatieve oplossingen om echte veranderingen teweeg te brengen;
  • samenwerking met lokale gemeenschappen en partners.

Onze waarden

Deze waarden staan centraal in ons werk.

  • Respect: we werken met respect voor mensen en het milieu.
  • Betrouwbaarheid: we doen wat we beloven en zijn hier transparant over. Ook als dingen niet zijn gegaan zoals verwacht.
  • Toewijding: we zetten ons met hart en ziel in voor mensen in nood, oorlog en armoede.
  • Kwaliteit: we dagen onszelf steeds weer uit te innoveren en onze expertise te vergroten voor méér impact.
Meer weten over CARE Nederland:

CARE Nederland

Care Nederland, Parkstraat, Den Haag, Nederland

Vacatures van CARE Nederland

Nieuwsberichten van CARE Nederland

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV