Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

3xM

Het evangelie mag niet in elk land vrij verspreid worden. 3xM kijkt naar mogelijkheden om het evangelie tóch in deze landen te kunnen brengen. Daarbij ligt onze focus specifiek op het zogenoemde ’10/40-window’.

Wereldwijd is in bijna ieder huishouden, hoe arm ook, een televisie en smartphone te vinden. Daarom verspreidt 3xM het evangelie via televisieprogramma’s en internetuitzendingen. Door deze programma’s brengen we mensen in contact met het evangelie. We laten ze zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent.

We willen dáár actief zijn waar nog geen christelijke televisie is. Zoals Paulus schrijft in Romeinen 15:20: “maar ik heb er een eer in gesteld het evangelie niet op plaatsen te verkondigen waar Christus al bekend was. Ik wilde niet op het fundament van een ander bouwen.” 

Het unieke aan het werk van 3xM is de samenwerking met lokale partners in de landen waar we werken. Met hen kiezen we belangrijke sociale onderwerpen die we in de programma’s centraal stellen.

Actuele thema’s

Onze programma’s zijn bijzonder. Ze richten zich hele specifiek sociale of maatschappelijke thema’s die in het land actueel zijn, zoals: 

  • Vrouwen- en kinderhandel
  • Corruptie
  • Zuuraanvallen
  • HIV/Aids
  • Verslavingen
  • Huiselijk geweld

Missie en visie

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het woord van God niet of nauwelijks doordringt, door middel van media die aansluiten bij de lokale taal en cultuur.

Partners in projectlanden

De partners van 3xM maken de tv-programma’s in West-Afrika, Bangladesh, Pakistan, Centraal Azië en Afghanistan. Ze maken onder meer dramaseries, straatinterviews, muziek- en dansprogramma’s. Ook laten ze persoonlijke verhalen zien. Deze partners leveren de programma’s aan bij de lokale televisiestations.

3xM werkt samen met verschillende kerken, waardoor we nazorg kunnen aanbieden. Deze kerken dragen ook actuele thema’s aan.

Geschiedenis

De EO heeft 3xM in 1980 opgericht, om ook buiten Nederland het evangelie te verkondingen. 3xM werd in 1983 een zelfstandige stichting en heeft haar hoofdkantoor in Nederland.

Meer weten over 3xM:

Vacatures van 3xM

Nieuwsberichten van 3xM

Dit goede doel heeft momenteel geen nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV