Giro555: Nationale Actiedag op 14 augustus

Stichting Vluchteling

Op 14 augustus is er vanuit Giro555 een Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen de hele dag steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking.

Tot nu toe is er al een bedrag van €2,2 miljoen euro opgehaald. Tijdens de Nationale Actiedag zal er een Giro555-‘collectebus door het land rijden om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. De NPO, RTL, Talpa Network en Facebook zorgen ervoor dat je niks hoeft te missen.

Verslag via livestream

Vanwege de coronamaatregelen zal de actiedag een ander karakter hebben dan voorgaande edities. Via een livestream wordt rechtstreeks verslag gedaan over het verloop van de dag. In het actiecentrum zullen BN’ers, afgevaardigden van de Libanese gemeenschap, hulpverleners, de Giro555-actievoorzitter en anderen aanwezig zijn.

Optredens en belpanel

Er zullen verschillende optredens worden gegeven door Libanese en Nederlandse artiesten. Een klein aantal Bekende Nederlanders bemant het belpanel in het actiecentrum. Ook de tussenstanden en de eindstand worden in het actiecentrum bekendgemaakt. Het actiecentrum is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Hulp is keihard nodig

De ramp heeft sinds de dag van de explosie tenminste 154 mensen het leven gekost, meer dan 5.000 mensen zijn gewond en en raakten 300.000 mensen dakloos. Er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak. De samenwerkende hulporganisaties bieden slachtoffers naast voedsel, medische hulp en onderdak ook psychosociale steun. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig.

Geef nu button


Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Dit zijn de hulporganisaties achter Giro555: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/8/actiedagbeiroet

Giro555: Nationale Actiedag op 14 augustus

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV