GFEMS en Tere des Hommes samen tegen kinderhandel in Kenia en Oeganda

Terre des Hommes

In samenwerking met het Global Fund to End Modern Slavery (GFEMS) start Terre des Hommes in Kenia en Oeganda nieuwe projecten tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen. Daarin staan preventie, onderwijs en training voor de slachtoffers centraal.

Focus ligt op preventie en onderwijs

In Kenia richt het project zich naast preventie, op de terugkeer naar school van jonge slachtoffers in de leeftijd van 9-15 jaar. Voor de wat oudere slachtoffers van 16-18 jaar zijn er vaardigheidstrainingen, stages en leerprojecten waaraan zij kunnen deelnemen. Voor families is er ondersteuning in de vorm van inkomensgenererende activiteiten. In plekken die bekend staan als hotspots voor kinderhandel en seksuele uitbuiting aan de Keniaanse kust, wordt gekeken hoe het aanbod van kinderen te verminderen en de oorzaken van de kinderhandel voor seks te beïnvloeden. 

In Oeganda werken we aan preventie door nationale regels voor kinderbescherming op lokaal niveau toe te passen. Het werkgebied is de Karamoja regio waar het project het aanbod van kwetsbare kinderen wil verminderen en de oorzaken die seksuele uitbuiting mogelijk maakt wil wegnemen. 

GFEMS en Terre des Hommes onderzoeken ook of het werken met de mensen in de gemeenschappen tot positieve gedragsverandering leidt. 

De projecten zijn mogelijk door financiering van het US Department of State’s Office to Monitor and Combat Trafficking in Persons. Het US Department is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze webtekst. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/gfems-en-tere-des-hommes-samen-tegen-kinderhandel-in-kenia-en-oeganda

GFEMS en Tere des Hommes samen tegen kinderhandel in Kenia en Oeganda

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV