Gezonde lucht en duurzaam verkeer: 30.478 mensen vragen de politiek om actie

Jaarlijks overlijden 12.000 mensen door luchtvervuiling. Oorzaak: het autoverkeer. Ruim 30.000 mensen vroegen de politiek om meer ruimte voor de fiets en openbaar vervoer. Vandaag beloofden een aantal Tweede Kamerleden actie. Met deze 3 dingen kunnen ze gelijk aan de slag.

1. Volg het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie

Nederland houdt zich niet aan de Europese wet. Die wet is bovendien veel te slap. De Nederlandse Gezondheidsraad heeft dat onlangs bevestigd. Dat gaat ten koste van onze gezondheid. De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn strenger. Door die richtlijnen te volgen, gaat onze gezondheid en het milieu erop vooruit.

2. Geef meer ruimte aan fietsen, wandelen en betaalbaar openbaar vervoer

Schoon openbaar vervoer, fietsen en wandelen rekenen we allemaal tot duurzaam verkeer. Meer duurzaam verkeer, zorgt voor minder giftige stoffen in de lucht, zoals fijnstof en stikstofdioxide. De lucht wordt dus gezonder. En we krijgen ook nog eens meer ruimte. Want auto’s, parkeerplaatsen en wegen nemen ontzettend veel ruimte in. Met die ruimte kunnen we veel leukere dingen doen. Wat dacht je van parken, speelpleinen en terrasjes!

3. Ambitieuze en eerlijke maatregelen voor uitstootvrij verkeer

De uitlaatgassen van auto’s en vrachtverkeer zijn slecht voor de gezondheid. Maar uitlaatgassen zijn ook slecht voor het klimaat en de natuur. De overheid kan makkelijk maatregelen nemen om de uitstoot te beperken. Zoals milieuzones, hogere parkeertarieven voor vervuilende auto’s, investeren in elektrische deelauto’s en rekeningrijden.

Deze politici beloven actie

• Suzanne Kröger (GroenLinks)
• Carla Dik-Faber (ChristenUnie)
• Frank Wassenberg (Partij van de Dieren)
• Cem Lacin (SP)

Rechtszaak gezonde lucht: uitspraak op 7 mei

Mooi dat deze politici in actie komen voor duurzaam verkeer en gezonde lucht. Misschien gaat de rechter ons helpen. Want 2 weken geleden stonden we weer tegenover de Nederlandse Staat in de rechtszaal om gezonde lucht te eisen. Op 7 mei doet de rechter uitspraak. Duim je mee?

Bekijk de foto’s

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Petitie gezonde lucht en duurzaam verkeer

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Gezonde lucht en duurzaam verkeer: 30.478 mensen vragen de politiek om actie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV