Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gezamenlijk optreden tegen overlast in de uiterwaarden

Natuurmonumenten

Bouwplaats en natuur, maar geen feestlocatie

De Diedensche Uiterdijk is een natuurontwikkelingsgebied waar nu nog klei gewonnen wordt.  Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat (RWS) zijn hier al jaren bezig. Zodra er vanuit de markt vraag naar klei is, wordt hier gewerkt. Het is nu dus een permanente bouwplaats, met de nodige gevaarlijke situaties, als verborgen gaten en steile onstabiele hellingen. Ook bij het illegaal in de Maas springen en duiken vanaf het ponton is het wachten op een ongeluk. “Met name jongeren staan niet bij de risico’s stil. Dit is één van de redenen dat het gebied niet toegankelijk is voor onbevoegden.” Een andere reden is de overlast die veroorzaakt wordt in de wijde omgeving aan beide zijden van de Maas! De boswachter van Natuurmonumenten is helder: “Kabaal, afval, harde muziek. Het hoort zacht gezegd, niet thuis in een natuurgebied. De omgeving en ook wij zijn er helemaal klaar mee.” 

De natuur is al volop aanwezig

De graafwerkzaamheden vinden overdag plaats; de natuur heeft juist ontzettend te lijden onder al dat avondlawaai en afval. Dassen, reeën en veel watervogels zijn verstoringsgevoelig voor grote onrust door grote groepen, veel geluid en dan vooral in de schemer- en avonduren als de dieren actief zijn. In opengestelde natuurgebieden ben je welkom van zonsopgang tot zonsopgang. Zover is het hier nog niet, daarom is de Diedensche Uiterdijk voorlopig dus verboden toegang. En daar gaan de betrokken partijen strenger op toezien. Betrokken partijen als Natuurmonumenten, gemeente, politie en SSib hebben nu afspraken gemaakt hier gezamenlijk tegen op te treden. 

Wacht niet af, neem contact op

De boswachter roept daarbij de hulp in van het publiek en de omgeving:  “Aanpakken van overlast kunnen we alleen samen doen. Als omwonenden, wandelaars of fietsers over de dijk activiteiten zien die niet in de uiterwaarden thuishoren, trek aan de bel. Het gaat om het  gebied tussen Megen en Dieden, ten noorden van de Rulstraat. Neem contact op met het lokale meldingsnummer van politie, 0900-8844 of bij SSib (Samen Sterk in Brabant) met nummer 0900-9965432.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/gezamenlijk-optreden-tegen-overlast-de-uiterwaarden

Gezamenlijk optreden tegen overlast in de uiterwaarden

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV