Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gelovigen organiseren Klimaatweekend in aanloop naar de verkiezingen

Milieudefensie

Milieudefensie en een nieuw samenwerkingsverband van verschillende religies vragen, vlak voor de verkiezingen tijdens een Klimaatweekend aandacht voor de klimaatcrisis. De Werkgroep Klimaat & Geloof bestaande onder andere uit katholieke, protestantse, joodse en islamitische religieuze organisaties doet dit vanuit een diepgevoelde bezorgdheid over de klimaatcrisis. Ook hindoes, boeddhisten en humanisten hebben zich inmiddels aangesloten.

Het Klimaatweekend begint op 11 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën, en zal het hele weekend doorgaan met religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en klokgelui in het hele land. Ze sluiten zich zondag 14 maart aan bij het landelijke Klimaatalarm om 15:00 uur. Het weekend wordt vanaf 15:10 uur afgesloten met een live stream* van een dienst van de Groene Kerken.

Beroep op de politiek

De Werkgroep Klimaat & Geloof doet hiermee een beroep op de politiek om haar verantwoordelijkheid te nemen en grote vervuilende bedrijven aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. Uit eerder onderzoek van I&O Research blijkt dat 91% van de Nederlanders dit vindt.

Internationale Klimaatactie

In de verschillende religies wordt het beschermen van de aarde als een religieuze waarde ervaren. De werkgroep Klimaat & Geloof sluit met dit weekend ook aan bij de wereldwijde klimaatactie van Greenfaith International, die tegelijk plaatsvindt met als motto Sacred People, Sacred Earth: een zegenspreuk die inspireert tot bewustwording en actie.

Werkgroep Klimaat & Geloof

De Werkgroep Klimaat & Geloof is een initiatief van Milieudefensie, de Raad van Kerken, GroeneKerken, Groene moslims, NieuwWij, Kerken PKN Amsterdam, A Rocha, Micha Nederland, Laudato si’-werkgroep Nederland, Netwerk Katholieke vrouwen, Kerk in Actie.

Het Klimaatalarm

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een nieuw samenwerkingsverband van 11 organisaties: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Inmiddels doen mensen al in meer dan 40 plaatsen mee met het Klimaatalarm.

*De live stream van de dienst van de Groene Kerken is zondag vanaf 15:10 te volgen via de website www.groengelovig.nl

Kijk voor meer informatie over het Klimaatalarm van 14 maart op de website van de Klimaatcrisis Coalitie: www.klimaatalarm2021.nl

Dit artikel is afkomstig van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/actueel/gelovigen-organiseren-klimaatweekend-in-aanloop-naar-de-verkiezingen

Gelovigen organiseren Klimaatweekend in aanloop naar de verkiezingen

Milieudefensie

Natuur, Milieu en Dieren

Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV