Geld geven aan slachtoffers van oorlogen en rampen, werkt dat wel?

Risico’s beperken
In het verleden heeft ZOA veel onderzoek gedaan naar de risico’s op het gebied van geld- en waardebonnendistributie. We waren bang dat geld voor verkeerde doeleinden gebruikt zou worden (bijv. alcohol) of dat dit gevoelig is voor fraude en corruptie. Dit blijkt in bijna alle gevallen niet zo te zijn. De doelgroep die wij willen bereiken besteedt, net zoals jij en ik zouden doen in zo’n situatie, het geld eerst aan de allereerste levensbehoeften (eten, water, onderdak, gezondheidszorg, onderwijs).

Combinatie
Uiteraard is er vaak meer nodig dan alleen financiële middelen om als huishouden uit extreem kwetsbare omstandigheden te komen. Daarom worden de meeste cashprojecten in combinatie met andere activiteiten zoals trainingen of bijvoorbeeld het slaan van waterputten gecombineerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat elk uniek huishouden nog beter wordt bijgestaan op de weg naar de opbouw van een nieuw bestaan.

Kortom, ZOA blijft continue innoveren. Cash is een van de voorbeelden waarop wij dit vorm geven. Daarbij stellen wij elke unieke persoon centraal en minimaliseren we de risico’s zo goed mogelijk. Juist in de gebieden waar dat zo hard nodig is! Help je mee?

Geld geven aan slachtoffers van oorlogen en rampen, werkt dat wel?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV