Fashion outlet Otrium op de Bontvrijlijst!

Bont voor Dieren

Fashion outlet Otrium heeft zich aangesloten bij Fur Free Retailer! Het bekende online platform maakt met zijn bontvrijbeleid een duidelijk statement tegen het gebruik van bont in mode. Otrium werkt samen met grote internationale partners als Tommy Hilfiger, Alexander McQueen, Calvin Klein en Vans.

Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2015 en geeft mode aan het einde van het seizoen een nieuwe start. Dit is slimmer voor de garderobe, portemonnee en voor de industrie. Veel mode blijft onverkocht. Otrium brengt daar verandering in door designermerken te voorzien van technologie, zodat de consument uiteindelijk gemakkelijk mode uit eerdere collecties kan vinden en ze er zeker van zijn dat elk kledingstuk wordt gedragen. Marlot Kiveron, sustainability Lead bij Otrium:”Bontvrij worden is voor Otrium een van de eerste kleine stappen van een reis, met als doel een positieve impact te hebben op de mode-industrie.” Het aanbod op het platform verandert niet, omdat er heden geen bont werd aangeboden. Het hebben van deze accreditatie maakt het standpunt officieel voor partners en klanten.

Campagneleider Moranni te Winkel, stichting Bont voor Dieren: “We zijn ontzettend blij dat Otrium op de Bontvrijlijst staat. Het is belangrijk dat merken die zich nog altijd inlaten met de wrede bontindustrie in gaan zien dat bont niet meer welkom is. Dankzij Otrium wordt deze boodschap versterkt en daar zijn wij in onze strijd tegen de bontindustrie dankbaar voor.”

Otrium sluit zich aan bij meer dan 1500 bedrijven die inmiddels deelnemen aan het internationale Fur Free Retailer Programma. Bont voor Dieren is mede verantwoordelijk voor dit programma. Eerder dit jaar hebben merken als adidas, Balenciaga en Alexander McQueen ook voor een bontvrijbeleid getekend. Meer grote merken en winkelketens hebben recentelijk besloten ethischer te produceren. Zo hebben onlangs Canada Goose, Moose Knuckles, Valentino, Neiman Marcus en Holt Renfrew besloten te stoppen met bont.

De stem van de consument wordt in deze keuzes steeds belangrijker. Bont voor Dieren blijft doorstrijden voor een bontvrij Nederland. Steun deze strijd vandaag nog door ons burgerinitiatief voor een algeheel bontverbod te tekenen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Bont voor Dieren:

https://www.bontvoordieren.nl/fashion-outlet-otrium-op-de-bontvrijlijst/

Fashion outlet Otrium op de Bontvrijlijst!

Bont voor Dieren

Natuur, Milieu en Dieren

Panamalaan 110, 1019 AZ Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV