Factcheck: dagelijks 600 duizend dieren op tafel

Wakker Dier

Dagelijks eten we in Nederland zeker 600 duizend dieren, concludeert de Reclame Code Commissie (RCC). Eerder onthulde Wakker Dier dit aantal in een radiospot. Dit leidde tot ongeloof en een klacht van luisteraars, waarna de reclamewaakhond zich boog over de achterliggende berekening. “Het is inderdaad een ongelofelijk en bizar getal. Als het aan ons ligt, moet dit flink omlaag,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Wakker Dier berekende het aantal dieren aan de hand van de vleesconsumptie in 2019 en het gewicht van verschillende diersoorten. Hieruit bleek dat we in Nederland per dag 614 duizend kippen, 18 duizend varkens en 2 duizend koeien eten. De uitspraak van de RCC bevestigt dat het genoemde aantal eerder een onderschatting dan een overschatting betreft.

Elke dag telt

Met haar radiospot inspireerde Wakker Dier consumenten om op Eet Geen Dierendag eens iets anders te eten. Hilhorst: “We eten in Nederland elke dag bizar veel dieren. Dus elke dag dat we dat niet doen telt.” Dit jaar deden naar schatting 3,8 miljoen mensen mee met Eet Geen Dierendag.

Van Amsterdam tot Brussel

Het gigantische aantal dieren is bijna niet voor te stellen. Daarom maakt Wakker Dier het in haar radiospot concreet. Stel dat je alle koeien, varkens en kippen die op één dag worden gegeten, achter elkaar zou zetten. Dan ontstaat een rij zo lang als de afstand van Amsterdam naar Brussel.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/factcheck-dagelijks-600-duizend-dieren-op-tafel/

Factcheck: dagelijks 600 duizend dieren op tafel

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV