Eindstand Giro555-actie voor Beiroet 15 miljoen euro

Terre des Hommes

Met de Nationale Actie voor Beiroet, die tot 31 oktober liep, bracht Nederland in totaal €15.198.181 euro bij elkaar. Nederland kwam – midden in de zomervakantie – in actie nadat de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet op 4 augustus jl. werd getroffen door een vernietigende explosie. Met de actieopbrengst is van het begin af aan hulp geboden en dit blijven de organisaties achter Giro555 doen.

Hulporganisaties blijven hulp verlenen, hulp blijft nodig

In eerste instantie hielpen de organisaties bij het puinruimen, boden zij medische hulp, deelden voedsel- en hygiënepakketten en drinkwater uit en hielpen ze met het bieden van tijdelijk onderdak. Snel daarna zijn de organisaties ook gestart met het herstel van huizen en winkels, het bieden van psychologische hulp aan onder meer kinderen en het ondersteunen van gezinnen met een financiële bijdrage om in de grootste noden te kunnen voorzien en de lokale economie weer op gang te helpen.

Hulp komende maanden

De organisaties achter Giro555 blijven hulp verlenen. Zo krijgen ondernemers steun om hun winkel of bedrijf weer op te starten, ontvangen gezinnen een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden, krijgen kinderen in groepssessies of individueel begeleiding bij het verwerken van trauma’s die zij door de explosie opliepen. Daarnaast zitten veel kinderen thuis door lockdownmaatregelen. Leraren krijgen training in lesgeven op afstand en kinderen worden geholpen met toegang tot internet, zodat zij lessen kunnen blijven volgen. Andere organisaties werken, met de winter op komst, aan het herstel van huizen. De hulporganisaties achter Giro555 stemmen onderling, en met andere aanwezige hulporganisaties, af wie welke hulp verleent.

Giro555

Aan de Nationale Actie voor Beiroet doen alle elf Giro555-organisaties mee: CARE Nederland, Cordaid, ICCO/Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/eindstand-giro555-actie-voor-beiroet-15-miljoen-euro

Eindstand Giro555-actie voor Beiroet 15 miljoen euro

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV