“Eigen keuzes kunnen maken”

Zes jongvolwassen dames begeleiden, elk tussen 19 en 30 jaar met een moeilijk verstaanbaar gedrag, dan moet je sterk in je schoenen staan. En vooral niet terugdeinzen voor gedrag dat soms best intens kan zijn. Allard (33) is zo iemand. “Ik werk pas een jaar op Het Westerhonk, maar ik wist al snel: dit is wat ik graag doe”, zegt Allard. “Mooi werk toch om mensen te helpen bij een zo normaal als mogelijke dag, zoals jij en ik. Want als thuis wonen voor hen niet meer lukt, dan verzorgen wij als dat moet en begeleiden waar het kan. Ja er vliegt hier wel eens een beker door de kamer, er gaat soms iemand te keer als het haar niet zint of er volgt een escalatie op iets wat gebeurde bij haar dagbesteding. We leren veel van elkaars gedrag. Naast diegene blijven staan, hen even laten terugtrekken in hun eigen slaap- en badkamer en eigen keuzes laten maken, dan kom je verder.”

“Eigen keuzes kunnen maken”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV