Een ooggetuige: “Heel Libanon lijkt in actie te zijn gekomen…”

War Child

Nog steeds werkt iedereen in Beiroet nauw samen in de hulpoperaties die volgden op de explosie eerder deze maand. War Child-medewerker Felicity Brown was ter plekke en zag de enorme veerkracht van de Libanese bevolking. Zij deelt haar verhaal hier.

“Ik weet niet meer precies wat ik deed op het moment van de explosie. Ik was in een appartement vlakbij de haven van Beiroet. Ik stond precies in de lijn van de explosie. Maar blijkbaar op de juiste want ik heb geen zware verwondingen opgelopen. Het appartement is ernstig beschadigd. Er kan niet meer in geleefd worden. Wonder boven wonder had ik slechts wat snijwondjes en hechtingen.

Ik heb ongelofelijk veel geluk gehad. Veel van de mensen om mij heen niet. Een van mijn buren uit mijn gebouw is overleden. Verschillende andere buren en vrienden raakten zwaargewond. Ik ben mij heel erg bewust van het geluk dat ik de middelen en steun heb om in mijn directe behoeften te voorzien. Voor velen geldt dat niet.”

“De situatie in Beiroet is verwoestend. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Overal voel je het immense verdriet. Maar ook het trauma, de angst en de woede. Maar tegelijkertijd zal ik nooit het medeleven, de vriendelijkheid en onbaatzuchtigheid van vrienden, collega’s en onbekenden vergeten.”

Felicity Brown – War Child medewerker

“Het lijkt alsof heel Libanon in actie is gekomen om alles en iedereen te steunen. Lokale en internationale organisaties hebben gezamenlijk vele acties opgezet: schoonmaakteams, eerstehulpposten en voedsel- en kledinghulp. Voor mij totaal onbekende mensen boden mij na de ontploffing spontaan water, tissues en een telefoonoplader aan.

Toen ik uiteindelijk naar het appartement terugkeerde, boden veel mensen in de buurt mij ook van alles aan: voedsel, drinkwater, desinfecterende middelen, maskers, hulp bij het schoonmaken en het verzorgen van mijn wonden. Dat zal ik nooit vergeten.”

War Child distributing supplies to support the community_War Child Lebanon_200817
War Child medewerkers in Libanon bieden hulpgoederen om de gemeenschap te ondersteunen.
War Child staff jumped into action as part of the  ongoing relief operations and clean up to support the community_War Child Lebanon_200817
Er is geen gebrek aan motivatie om de schoonmaak sessies door te zetten.

“Het herstel voor Beiroet zal nog lang duren. Ook omdat het land al maanden lijdt onder een ernstige economische crisis.”

Felicity Brown

“Aan motivatie bij de mensen geen gebrek! Ik hoop echt dat iedereen die betrokken is bij de noodhulp ook eerst goed voor zichzelf zorgt. Alleen dan kun je anderen goed helpen.

Verder hoop ik oprecht dat de internationale gemeenschap Libanon de nodige financiële middelen kan verstrekken. Om zo de lokale inspanningen voor de wederopbouw en herstel van deze afgrijselijke ramp te ondersteunen.”

Dit bericht is afkomstig van de website van War Child:

https://www.warchild.nl/nieuws/ooggetuige-libanon/

Een ooggetuige: “Heel Libanon lijkt in actie te zijn gekomen…”

War Child

Kinderen en kansen

War Child, Helmholtzstraat, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV