Door de coronapandemie is de Internationale onderwijs dag belangrijker dan ooit

Terre des Hommes

De VN internationale dag van het onderwijs (24 januari) is door de sluiting van scholen wereldwijd door de corona pandemie misschien wel belangrijker dan ooit. Thema van de viering dit jaar is hoe het onderwijs door de coronacrisis te leiden en vooral hoe de door corona getroffen generatie van scholieren en studenten te helpen. Ook voor Terre des Hommes is onderwijs voor kinderen een hoofdthema. 

De VN viert de dag met een online UNESCO conferentie op 25 januari waarin 3 onderwerpen centraal staan: 1) onderwijs helden, 2) innovaties in het onderwijs en 3) de financiering van het onderwijs, nu door de corona crisis in veel landen het nationale budget zwaar onder druk staat. 

Terre des Hommes ziet het realiseren van toegang tot onderwijs voor kinderen als een van haar centrale taken. Ook doen we veel aan praktijklessen en trainingen voor slachtoffers van uitbuiting. 

Terre des Hommes en onderwijs

In India werken we met ouders uit de dorpen in de mica mijnbouwgebieden aan het opnieuw laten functioneren van scholen. Als de school in het dorp dankzij onze gezamenlijke inspanning weer open gaat, dan nemen de ouders hun kinderen niet meer mee naar de mijnen, maar sturen zij deze naar school, zo leert onze ervaring.

Ons Image project in Bangladesh heeft tot doel om jong uitgehuwelijkte meisjes naar school te laten gaan, in plaats van dat zij uitvallen en vroeg zwanger raken. Ook de voor besnijdenis gevluchte meisjes in Tanzania, krijgen les in het door Terre des Hommes gesteunde opvangcentrum. En in Nepal betalen we tijdelijk het schoolgeld voor minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik door sekstoeristen, om te garanderen dat ze naar school blijven gaan. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/internationale-onderwijs-dag-door-coronapandemie-belangrijker-dan-ooit

Door de coronapandemie is de Internationale onderwijs dag belangrijker dan ooit

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV