Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit zijn de nieuwe NSGK kinderambassadeurs!

Nooit meer kinderen met een handicap die eenzaam zijn: dat is waar Pauline (10), Joël (9), Hüseyin (12) en Leona (12) zich de komende jaren voor gaan inzetten. Zij zijn zaterdag 28 november gekozen als de nieuwe kinderambassadeurs van het Gehandicapte Kind. Dat gebeurde in een spannende finale in het Gooiland Theater in Hilversum, onder leiding van presentatrice Lucille Werner.

In onze samenleving worden kinderen met een handicap vaak buitengesloten. De acht kandidaten vertelden uit eigen ervaring wat dit betekent: ze kunnen niet meedoen in de speeltuin, kunnen niet terecht bij reguliere sportclubs, gaan vaak naar aparte scholen, kunnen een zwembad of winkel niet in. En ze vertelden wat hier volgens hen aan moet gebeuren. Met deze ‘CAPTalk’ moesten zij de jury, bestaande uit influencer Dylan Haegens, presentatrice Ingrid Jansen en directeur Henk-Willem Laan, overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn.

De jury had eigenlijk drie kinderambassadeurs willen kiezen maar was zo onder de indruk van de kandidaten dat ze uiteindelijk vier kinderen verkoos. Juryvoorzitter Henk-Willem Laan: “Er moet nog zo veel gebeuren voordat kinderen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. En wie kan dat beter vertellen dan deze vier kanjers. Zij zullen komende jaren opkomen voor de belangen van al hun leeftijdgenoten met een beperking!”

De middag werd gepresenteerd door Lucille Werner. Zanger Douwe Bob, tevens ambassadeur van het Gehandicapte Kind, gaf een optreden. Ook was er act van goochelaar Steven Kazan en DJ Luc Sarneel van 3FM verzorgde de muzikale omlijsting.

De theaterfinale was eigenlijk gepland op 28 maart van dit jaar, maar moest vanwege corona tweemaal worden uitgesteld. Het 30 personen tellende publiek bestond vooral uit familieleden van de kandidaten, de overige 140 gasten volgden de show via een live stream. De opname is binnenkort ook terug te kijken via www.nsgk.nl/kinderambassadeurs.

Dit bericht is afkomstig van de website van NSGK:

https://www.nsgk.nl/actueel/nieuws/bericht/dit-zijn-onze-nieuwe-kinderambassadeurs-2

Dit zijn de nieuwe NSGK kinderambassadeurs!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV