Disaster Risk Reduction (DRR) tijdens COVID-19

CARE Nederland

Op 13 oktober j.l. was het de internationale dag van ‘Disaster Risk Reduction’ (DRR). Welke invloed heeft COVID-19 daarop en hoe gaan verschillende, arme gemeenschappen over de hele wereld hiermee om?

Helpen veerkracht te creëren

Over de hele wereld passen mensen zich zo goed mogelijk aan COVID-19 aan. Sommige gemeenschappen worden harder geraakt dan andere. We zitten niet allemaal in hetzelfde schuitje, want we bevinden ons in heel verschillende omgevingen. Gemeenschappen hebben oplossingen en moeten worden gehoord, want als dat gebeurt komt de verandering op gang! De pandemie dreigt er alsnog een stokje voor te steken. Partners for Resilience (PfR), waarvan CARE medeoprichter is, vraagt zich af: welke verandering is nodig om de aanpassingsbehoeften van kwetsbare gemeenschappen te integreren?

Een overzicht van activiteiten en moedige initiatieven:

1. Zuid-Soedan

In het dorp Oekiu, Zuid-Soedan, bevordert de samenwerking tussen PfR en regeringen vrede op het gebied van duurzaam beheer van de wetlands:

2. Isiolo, Kenia

Boeren in Isiolo, Kenia, worden hard getroffen doordat er vanwege de pandemie geen markt is om hun gewassen te verkopen. Partners for Resilience heeft een netwerk van het maatschappelijk middenveld opgezet, om er zo voor te zorgen dat de stemmen van de gemeenschap door de regering worden gehoord:

3. Haiti

Net als de klimaatverandering, worden sommigen harder getroffen door de gevolgen van deze pandemie dan anderen. Met de hulp van PfR werkt de Jeugd in Haïti samen met regeringen om hun omgeving te beschermen:

4. Indonesia

In Indonesië gaat Jupiter, met de steun van PfR, in gesprek met de regering om zijn waterreservoir te na te maken. Dit garandeert de gemeenschap van veerkracht in het geval van droogte of, zoals nu, tijdens een pandemie:

Mensen moeten worden gehoord; zo komt verandering op gang!

5. Online sessie – Save The Date

Save The Date en sluit je aan bij onze online sessie ‘Op weg naar veerkracht: welke verandering hebben we nodig om de aanpassingsbehoeften van kwetsbare gemeenschappen te integreren?’ Op weg naar de Adaptation Summit, 22 oktober a.s. van 13.00 tot 15.00 uur CEST.

Door middel van interactieve sessies delen experts en sprekers van hoog niveau over te nemen en schaalbare best practices en denken ze na over hoe duurzame verandering kan worden benut en versneld.

Registreer hier

6. UNDRR-rapport gepubliceerd voor de Internationale Dag voor Rampenrisicovermindering

De UNDRR heeft een rapport gepubliceerd ter gelegenheid van de Internationale Dag voor Rampenrisicovermindering op 13 oktober 2020. Het rapport bevestigt hoe extreme weersomstandigheden het ramplandschap van de 21e eeuw domineren.

Lees het artikel hier

Bron: website UNDRR

Dit artikel is afkomstig van de website van Care Nederland:

https://www.carenederland.org/disaster-risk-reduction-drr-tijdens-covid-19/

Disaster Risk Reduction (DRR) tijdens COVID-19

CARE Nederland

Ontwikkelingshulp

Care Nederland, Parkstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV