Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Directeur Milieudefensie op plek 39 invloedrijkste Nederlanders

Milieudefensie

Vriend en vijand zeggen het: Milieudefensie heeft invloed. Een mooie illustratie daarvan is de jaarlijkse Top 200 van de Volkskrant met de invloedrijkste Nederlanders. Die werd vandaag gepubliceerd en onze directeur Donald Pols staat op een verdiende 39ste plaats.

De krant schrijft: “Voorman van milieuorganisatie die Shell voor het gerecht daagde vanwege klimaatschade. Maakt zich sterk voor betaalbaarheid van het klimaatbeleid voor gewone burger.” Vorig jaar stond Donald op plek 62, dus hij is 23 plaatsen gestegen. Gefeliciteerd, Donald!

Samen hebben we invloed

Donald ziet zijn plek op de ranglijst als “de verdienste van alle collega’s en alle veranderaars in het land die opkomen voor ambitieus en eerlijk klimaatbeleid. Door samen te werken hebben we invloed. Daardoor zijn we veel sterker dan grote vervuilers en treuzelende politici.”

Succesvol door mensen die van zich laten horen

Toen Donald Pols 5 jaar geleden aantrad als directeur van Milieudefensie stonden we aan de vooravond van een historisch moment. Samen met vele tienduizenden mensen uit de hele wereld stonden we zij aan zij in Parijs waar werd onderhandeld over een wereldwijd klimaatakkoord. Daardoor waren we succesvol. Landen ondertekenden het akkoord, maar het kwam er door al die mensen van over de hele wereld die van zich lieten horen.

Nu, 5 jaar later, beleven we opnieuw een historisch moment. Dit keer in de rechtszaal, waar we tegenover de grootste vervuiler van Nederland staan. En wij niet alleen, maar ruim 17.000 mede-eisers en 6 collega-organisaties met ons. In onze Klimaatzaak vragen we de rechter om te zorgen dat Shell zich aan het Klimaatakkoord van Parijs gaat houden. Ook deze zaak doen we samen. En als we succes hebben, heeft dat wereldwijd effect. 

Dit artikel is afkomstig van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/actueel/directeur-milieudefensie-op-plek-39-invloedrijkste-nederlanders

Directeur Milieudefensie op plek 39 invloedrijkste Nederlanders

Milieudefensie

Natuur, Milieu en Dieren

Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV