Deelnemers Zonnebloem zijn het liefst buiten actief

Nationale Vereniging De Zonnebloem

Op bezoek bij iemand in de tuin of een wandeling in een natuurgebied. Dat zijn de activiteiten die deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem met name weer hebben opgepakt sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld.

Het ontvangen van familie en vrienden in de tuin is al bijna weer op het niveau van vóór de coronacrisis. Dat blijkt uit een panelonderzoek dat de Zonnebloem onlangs heeft uitgevoerd onder zowel deelnemers als vrijwilligers.

Voorlopig niet winkelen

Er zijn ook activiteiten die beide doelgroepen nog niet aandurven: met name winkelen of het bezoeken van een stad, het bezoeken van een horecapunt (binnen) en het bezoeken van een theater of bioscoop. Ook een drankje drinken op een terras is nog geen populaire activiteit onder de deelnemers. Daarnaast ontvangen zij liever nog geen vrienden of familie in de eigen woning.

Deelnemers ontvangen graag weer bezoek

Van de deelnemers heeft maar liefst 79 procent aangegeven weer bezoek van een vrijwilliger te willen ontvangen. Ook de vrijwilligers willen graag weer in contact komen: 75 procent gaf aan weer op bezoek te willen gaan.

Als het gaat om groepsactiviteiten, zijn de betrokkenen nog iets voorzichtiger. Vooral de vrijwilligers: 59 procent durft dit weer aan, ten opzichte van de 67 procent onder de deelnemers.

Tijdelijk geen huisbezoek

Door de coronacrisis heeft het huisbezoek door Zonnebloemvrijwilligers vier maanden stil gelegen. Afdelingen hebben wel veel leuke alternatieven bedacht in de vorm van bellen, het sturen van kaartjes of het rondbrengen van presentjes, wat ook gewaardeerd werd door de deelnemers.

Nu er versoepelingen zijn doorgevoerd, is het huisbezoek weer voorzichtig opgestart.  Hulpbehoevenden en hun begeleiders mogen sinds 1 juli de anderhalve meter afstand-regel loslaten wanneer een situatie dat vraagt. Bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel of het bieden van een arm wanneer iemand moeilijk loopt.

Natuurlijk staan hierbij veiligheid, gezondheid en een goed gevoel voorop. Alleen wie daar behoefte aan heeft en wie er klaar voor is kan/mag weer een beroep doen op de Zonnebloem of zich hiervoor inzetten.

Tips voor activiteiten

Op de pagina www.zonnebloem.nl/uit geven we wekelijks nieuwe tips voor activiteiten die ondernomen kunnen worden. We geven inspiratie voor rolstoel- en rollatorvriendelijke activiteiten, vertellen ervaringsverhalen van andere deelnemers en vrijwilligers en geven informatie over bijvoorbeeld vervoer, zoals een dagje uit met de Zonnebloemauto.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Vereniging de Zonnebloem:

https://www.zonnebloem.nl/actueel/nieuwsberichten/2020/08/deelnemers%20zonnebloem%20zijn%20het%20liefst%20buiten%20actief

Deelnemers Zonnebloem zijn het liefst buiten actief

Nationale Vereniging De Zonnebloem

Maatschappij

Zorgvlietstraat 491, 4834 NH Breda, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV