Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

deCentraal: James Merry

James Merry is een Brits beeldend kunstenaar, die sinds 2009 met Björk in IJsland woont en werkt. Hij is de co-creative director voor haar visuals, onlangs nog als maskermaker, waar hij enkele veelbesproken hoofdtooien heeft gemaakt voor een aantal live en videoperformances. Naast zijn werk met Björk, is hij vooral bekend vanwege zijn borduurwerk voor sportwear en heeft hij samengewerkt met onder meer V&A, Gucci, ShowStudio en Opening Ceremony.

Ter gelegenheid van muziekfestival Le Guess Who? worden enkele maskers van Merry gespresenteerd in de collectieopstelling, gecureerd door Iris van Herpen en Salvador Breed. Deze zijn van 7 tot en met 10 november te zien in Expo 4.

De samenwerking met Le Guess Who? is in het kader deCentraal, de samenwerkingsprogrammering van het Centraal Museum om binnen en buiten de muren een nóg gevarieerder programma te bieden, met onder andere muziek, theater en film. Lees hier meer over deCentraal.

deCentraal: James Merry

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Nieuwsbericht
fondsen.org

Reactie Greenpeace op Miljoenennota

Greenpeace Nederland reageert op de Miljoenennota van demissionair kabinet Rutte III gepresenteerd op Prinsjesdag. Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland. “Deze Prinsjesdag

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV