De strijd tegen het coronavirus

Een paar keer per jaar vertel ik u over hetgeen ik zie in vluchtelingenkampen over de hele wereld. Mensen op de vlucht voor oorlog en geweld waar zij part noch deel aan hebben. Ik probeer ervoor te zorgen dat deze vluchtelingen een stem krijgen; in mijn berichten aan u, in de media, in de Tweede Kamer. Ik vertel aan wie maar wil luisteren over de radeloosheid, de armoede en de uitzichtloosheid waarin miljoenen gewone mannen, vrouwen en kinderen, buiten hun schuld terecht gekomen zijn. Met het geld dat u op deze verzoeken van ons geeft, stropen wij de mouwen op en helpen we, met hele elementaire dingen als water, medische zorg en toiletartikelen.

Maar nu. De wereld ziet zich geconfronteerd met een hele andere vijand; eentje die we niet kunnen zien, niet van ons weg kunnen duwen, waar we ons niet tegen kunnen wapenen. Wij niet, en zij in die overvolle, erbarmelijke vluchtelingenkampen in landen als Nigeria, Congo, en Griekenland ook niet.

Ik maak me grote zorgen. Om ons, om mijn oude moeder in Brabant, om u allemaal, maar nog veel meer om hen die weerloos en kwetsbaar moeten overleven. Zonder intensive care, zonder een eigen kraan of toilet, zeep of fatsoenlijk onderdak. Als corona, dat rottige virus dat ons binnenhoudt en ervoor zorgt dat we wc-papier en eieren hamsteren, toeslaat in de vluchtelingenkampen, dan dreigt een inferno waarvan ik de omvang niet kan overzien. Velen zullen sterven.

We kunnen corona hier niet stoppen, en daar dus al helemaal niet. Wel kunnen we zorgen voor water, zeep, basismedicijnen en artsen. Het minste dat we kunnen doen. Onze hulpverleners zijn nog altijd ter plekke, met groot gevaar voor hun eigen gezondheid en leven. Laten we de tijd die er nog is, snel gebruiken om ook de vluchtelingen beter voor te bereiden op wat gaat komen.

Wij willen nu hulp bieden. Helpt u mee?
Ik wens u heel veel sterkte en een goede gezondheid toe in deze zware tijd.

Tineke Ceelen
Directeur Stichting Vluchteling

De strijd tegen het coronavirus

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV