De kracht van vrouwelijk leiderschap tijdens de coronacrisis

ActionAid

Het coronavirus houdt de wereld nu al maanden in z’n greep. ActionAid maakt zichgrote zorgen, vooral over de gevolgen voor vrouwen in ontwikkelingslanden.

In deze beleidsnota leggen wij uit waarom het coronavirus een bedreiging vormt voor vrouwenrechten, en en hoe dat voorkomen kan worden. Zo is het ontzettend belangrijk dat vrouwen actief betrokken worden bij de bestrijding van het virus. Vrouwelijk leiderschap maakt het verschil doordat het voor blijvende impact zorgt.

Investeren in vrouwelijk leiderschap tijdens de coronacrisis leidt tot:

  • Een snelle verspreiding van belangrijke informatie over COVID-19. Hierdoor worden families en gemeenschappen op grote schaal bereikt, en kunnen zij (preventieve) maatregelen treffen.
  • Erkenning voor de rechten en belangen van vrouwen. De coronacrisis heeft een andere impact op vrouwen dan op mannen. Daarom is het belangrijk dat hun belangen niet over het hoofd gezien worden.
  • Een vrije weg naar een duurzaam herstel, waarbij gendergelijkheid centraal staat.

The post De kracht van vrouwelijk leiderschap tijdens de coronacrisis appeared first on ActionAid Nederland.

De kracht van vrouwelijk leiderschap tijdens de coronacrisis

ActionAid

Ontwikkelingshulp

Stadhouderskade 60, Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV