De kleuren van Corona

Terre des Hommes

Rangoli wordt beoefend in India. Mensen (meestal vrouwen) maken dan met gekleurd rijstpoeder ingewikkelde patronen op de grond. Dit doen zij tijdens festivals, vieringen of soms zelfs als een dagelijks ritueel. Bij het krieken van de dag is het een normaal verschijnsel in het grootste deel van India om vrouwen voor hun deur vakkundig deze ontwerpen te zien maken.

Terre des Hommes besloot in India de gemeenschap van Karnataka samen te brengen tijdens de moeilijke periode van de coronacrisis door een Rangoli-wedstrijd te organiseren in de projectgebieden.

Deze projecten zijn specifiek gericht op jongvolwassen meisjes en vrouwen die kwetsbaar zijn voor uitbuiting, of die het slachtoffer zijn van de gevolgen van kindhuwelijken. Een verboden gebruik dat bij de Devadasi-gemeenschap in de regio Noord-Karnataka nog regelmatig voor komt.

De meisjes kregen voorlichting over corona en hen werd gevraagd om rangoli-ontwerpen te bedenken om het bewustzijn over het virus te verspreiden. Met hun aangeboren talent voor deze kunstvorm creëerden zij bijzondere rangoli-ontwerpen waarin zij informatie over het virus verwerkten die tegelijkertijd als effectief communicatiemiddel werkten. 

De straten in de dorpen waren gevuld met prachtige rangoli-ontwerpen die de aandacht trokken van veel voorbijgangers. Maar het stelde de vrouwen en meisjes die het slachtoffer waren van uitbuiting ook in staat om hun vaardigheden te gebruiken voor een gemeenschappelijk doel. Het gaf hen tegelijkertijd de kracht weer in zichzelf te geloven door te zien welke impact zij maakten.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/de-kleuren-van-corona

De kleuren van Corona

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV