De huidige situatie op Lesbos

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling vindt dat de 12.000 vluchtelingen die op dit moment vastzitten op het Griekse eiland Lesbos, zo snel mogelijk naar het Griekse vasteland gebracht moeten worden of herenigd met hun families in andere Europese landen wanneer hun asielaanvraag is goedgekeurd. Hen opnieuw vasthouden in een kamp op het eiland vinden wij onaanvaardbaar.

Stichting Vluchteling biedt, via haar partners, noodhulp aan de meest kwetsbare vluchtelingen op Lesbos. Deze noodhulp bestaat momenteel uit het uitdelen van water, voedsel en hygiëne pakketten. Daarnaast wordt psychosociale zorg verleend. We richten ons bij het bieden van onze noodhulp op de meest kwetsbaren en die bevinden zich nu grotendeels in het nieuwe kamp. Op geen enkele manier draagt Stichting Vluchteling bij aan de bouw van het kamp of het versterken van de infrastructuur.

Vanzelfsprekend volgen we de situatie op de voet en stellen we ons standpunt bij wanneer de omstandigheden daarom vragen.

(headerfoto: Martina Martelloni)

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/9/situatielesbos

De huidige situatie op Lesbos

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV