De coronapandemie: een dubbele dreiging voor kinderen

Terre des Hommes

Niemand ontkomt aan de coronapandemie, het raakt ons allemaal. Tientallen miljoenen mensen hebben het virus opgelopen en zijn ziek geworden, of erger… Maar corona heeft niet alleen impact op onze gezondheid; het raakt ook het dagelijks leven, van volwassenen én kinderen.

Armoede stijgt 

De economische gevolgen van de wereldwijde crisis zijn enorm. Arme gezinnen hebben een deel of zelfs hun gehele inkomen zien verdwijnen, waardoor zij elke dag weer moeten zien te overleven.

Scholen dicht

Daarbij zijn in veel landen de scholen (nog) gesloten om de verspreiding van corona in te dammen. Scholen zijn niet alleen de plek om te leren, het is ook een belangrijke plek om het welzijn van kwetsbare kinderen in de gaten te houden. Ze zijn nu hele dagen thuis of op straat, waardoor het risico op uitbuiting toeneemt.

Meer kindhuwelijken

Naar verwachting keren dit jaar als gevolg van de virusuitbraak 23,8 miljoen extra kinderen en jongeren niet terug naar school en lopen 2,5 miljoen extra meisjes het risico om in de komende vijf jaar te worden uitgehuwelijkt.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/de-coronapandemie-een-dubbele-dreiging-voor-kinderen

De coronapandemie: een dubbele dreiging voor kinderen

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV