Corona sociaal herstelfonds stelt geld beschikbaar voor initiatieven die zich inzetten tegen armoede

Oranje Fonds

Door de coronacrisis zijn veel Nederlanders in (diepere) armoede beland. Vanaf vandaag kunnen projecten die zich inzetten voor mensen die in armoede leven een beroep doen op het Corona sociaal herstelfonds van het Oranje Fonds. Hierin is sinds de start in juni 4 miljoen euro beschikbaar gesteld waarmee sociale initiatieven problemen kunnen aanpakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de coronacrisis.

Maar liefst een half miljoen Nederlanders leeft in armoede. Armoede raakt sommige groepen, zoals alleenstaande ouders, (tijdelijke) arbeidsmigranten, mensen met flexibele contracten of jongeren zonder startkwalificatie, extra hard. Daarnaast zijn er nieuwe groepen, zoals een deel van de zelfstandigen, in armoede geraakt door de crisis. Veel sociale initiatieven die armoede in Nederland bestrijden hebben door corona hun werk tijdelijk moeten stilleggen of hun werkwijze moeten veranderen. 

Onze directeur Sandra Jetten: “Steeds meer coronamaatregelen verdwijnen, maar de gevolgen van corona blijven nog lange tijd voelbaar. Net zoals we in coronatijd voor elkaar klaarstonden, is het belangrijk dat we ook nu samen bouwen aan sociaal herstel.”

Daarom gaan wij sociale initiatieven die zicht richten op het bestrijden van armoede steunen. We helpen ze zich weer opnieuw uit te vinden en zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Dit doen we door middel van het delen van kennis en financiële hulp. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Oranje Fonds:

https://www.oranjefonds.nl/nieuws/corona-sociaal-herstelfonds-stelt-geld-beschikbaar-voor-initiatieven-die-zich-inzetten-tegen

Corona sociaal herstelfonds stelt geld beschikbaar voor initiatieven die zich inzetten tegen armoede

Oranje Fonds

Maatschappij

Maliebaan 18, 3581 CP Utrecht, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV