Cordaid start Kerstfonds voor de coronawinter

Cordaid

Wereldwijd zijn miljoenen mensen getroffen door de coronacrisis. In deze donkere maanden kijken we vaak extra om naar mensen die het minder hebben. Daarom start Cordaid in december een speciaal Kerstfonds.

Met het Kerstfonds steunen we wereldwijd mensen die te maken krijgen met de gevolgen van covid-19 of de maatregelen om het virus te bestrijden.

Hulp waar dat het hardst nodig is

We helpen kinderen die door de lockdown niet meer naar school kunnen. We helpen mensen die geen werk, geen inkomen en geen eten hebben. We helpen de gezondheidszorg te verbeteren in de meest moeilijke gebieden ter wereld. En we starten nieuwe activiteiten om kwetsbare gemeenschappen te steunen in de strijd tegen corona.

Cordaid werkt in de moeilijkste en meest afgelegen gebieden ter wereld. Met lokale medewerkers, die zelf getogen zijn in de gemeenschappen waarvoor zij werken, maken we echt verschil op plekken waar de nood het hoogst is, zoals in Afghanistan, Jemen, Zuid-Soedan of de Democratische Republiek Congo.

Niet alleen ver weg

Ook in Nederland zijn veel mensen natuurlijk in de knel gekomen door de coronacrisis. Daarom ondersteunt Cordaid verschillende organisaties die een hand uitsteken naar mensen in Nederland die het moeilijk hebben, zoals Netwerk DAK, de koepelorganisatie van inloophuizen.

De crisismaatregelen maakten dat de inloophuizen hun deuren moesten sluiten. Bij inloophuizen kunnen dak- en thuislozen, vluchtelingen, mensen met  psychische problemen en eenzame wijkbewoners terecht. Direct zochten de inloophuizen naar andere manieren om met hun bezoekers in contact te blijven.

Een van de belangrijkste functies van het noodfonds van Netwerk DAK is het bieden van voedselhulp. Op allerlei manieren springen vrijwilligers in de bres. Zij bereiden afhaalmaaltijden, voedselpakketten of verstrekken bonnen voor de supermarkt. Hiermee vangen ze het gemis op van voedselbanken die moesten sluiten en komen ze tegemoet aan ouderen die vanwege het virus de deur niet uit durven.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Cordaid:

https://www.cordaid.org/nl/nieuws/cordaid-start-kerstfonds-voor-de-coronawinter/

Cordaid start Kerstfonds voor de coronawinter

Cordaid

Cordaid, Grote Marktstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV