Cordaid organiseert verkiezingsdebat over ontwikkeling en migratie

Cordaid

Cordaid organiseert op 11 maart een online verkiezingsdebat over ontwikkeling en migratie. Vertegenwoordigers van zes politieke partijen gaan hierover met elkaar in gesprek.

In vijf debatrondes worden de volgende thema’s besproken: het budget en de belangrijkste doelen van ontwikkelingssamenwerking, de grondoorzaken van gedwongen migratie, de opvang van vluchtelingen en ontheemden in de regio, een humaan grens- en asielbeleid, en de bijdrage van migranten en diaspora aan duurzame ontwikkeling in het land van herkomst.

De sprekers zijn: Salima Belhaj (D66), Kati Piri (PvdA), Christine Teunissen (PvdD) en Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) Mahir Alkaya (SP) en Nilüfer Gündoğan (Volt).

Ontwikkeling en migratie: wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Ontwikkeling en migratie zijn twee vraagstukken waarover de meningen vaak sterk verschillen. Wat verstaan we onder duurzame ontwikkeling? Hoe kan migratie bijdragen aan groei en welvaart in ons land, maar ook in de landen van herkomst? Welk beleid is er nodig om veilige migratie te vergroten, om mensen die gedwongen zijn te vluchten goed op te vangen, maar ook om de oorzaken van gedwongen migratie aan te pakken?

In deze korte animatie zetten we het allemaal op een rijtje:

Ontwikkeling en migratie: wat vindt de gemiddelde kiezer?

In opdracht van Cordaid heeft onderzoeksbureau Validators een opinieonderzoek uitgevoerd naar de standpunten van de Nederlandse kiezer. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat een groot deel van de respondenten (64%) ontwikkelingssamenwerking belangrijk vindt, bij jongeren tot 34 jaar is dat een nog groter deel (71%).

De meeste respondenten vinden dat ontwikkelingssamenwerking moet bijdragen aan onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid, en niet om migratie naar Europa of Nederland te stoppen.

-> Lees de uitkomsten van het opinieonderzoek over ontwikkeling en migratie

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Cordaid:

https://www.cordaid.org/nl/nieuws/cordaid-organiseert-verkiezingsdebat-over-ontwikkeling-en-migratie/

Cordaid organiseert verkiezingsdebat over ontwikkeling en migratie

Cordaid

Cordaid, Grote Marktstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV