Convenant KRO-NCRV en Kansfonds laat Nederland omzien naar elkaar

Kansfonds

Samenwerken aan een Nederland waarin we naar elkaar omkijken. Dat is het doel van het samenwerkingsconvenant dat KRO-NCRV en Kansfonds vandaag in Hilversum hebben ondertekend. Beiden delen een gemeenschappelijke geschiedenis en kijken op dezelfde manier naar de wereld: KRO-NCRV wil met haar programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te zien en Kansfonds wil uitsluiting van kwetsbare mensen voorkomen door mensen naar hen te laten omzien.

Het eerste resultaat van deze samenwerking is de serie Serenade van Stef met zanger/tekstschrijver Stef Bos, die vrijdag 6 november start bij KRO-NCRV op NPO 1.

Henriëtte Hulsebosch, directeur Kansfonds

In het convenant is afgesproken om rondom specifieke thema’s gebruik te maken van elkaars expertise waardoor KRO-NCRV programma’s kan maken die mensen in beweging brengen om goed te doen voor de ander. Programma’s die gaan over kwetsbaarheid in Nederland, die werelden voorbij de voordeur tonen en de kijkers laten zien hoe mensen het verschil kunnen maken voor de ander.

Henriëtte Hulsebosch, directeur Kansfonds: “Wij zijn in een ver verleden opgericht door toen nog de KRO en ik vind het heel fijn dat we nu weer in gezamenlijkheid actief gaan werken aan een mooiere samenleving, waarin we omzien naar elkaar. En dat is hard nodig, want het aantal dak- en thuislozen in Nederland is de laatste jaren verdubbeld en er leven steeds meer mensen in armoede. Samen gaan we werk maken van een Nederland waarin ieder mens telt.”

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Ik ben heel blij met deze samenwerking. Samen met Kansfonds zullen we in het komende jaar meer programma’s maken die nauw aansluiten bij datgene waar wij ons als omroep hard voor maken: een samenleving met perspectief, een samenleving waarin je mag zijn wie je bent en waarin we nieuwsgierig zijn naar de ander, ook als die wat verder weg staan van ons. De serie Serenade van Stef met Stef Bos is daar al een mooi voorbeeld van dat smaakt naar meer.”

‘Samen met Kansfonds zullen we in het komende jaar meer programma’s maken die nauw aansluiten bij datgene waar wij ons als omroep hard voor maken’

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV

Serenade van Stef

In de 7-delige serie Serenade van Stef (vanaf vrijdag 6 november 16.35 uur op NPO 1) ontmoet zanger/tekstschrijver Stef Bos mensen die in hun leven in problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden. Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’. Mensen die in hun leven soms de verkeerde afslag namen en diep de afgrond in keken. Mensen die dankzij de naastenliefde van anderen weer uit het dal zijn geklommen. De eerste aflevering van Serenade van Stef is al te zien op NPO Start.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Kansfonds:

https://www.kansfonds.nl/nieuws/2020/11/05/convenant-kro-ncrv-en-kansfonds-laat-nederland-omzien-naar-elkaar/

Convenant KRO-NCRV en Kansfonds laat Nederland omzien naar elkaar

Kansfonds

Maatschappij

’s-Gravelandseweg 80, Hilversum

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV