Cheques voor bouw Avonturenhuis van Scouting

Stichting het Gehandicapte Kind

Deze week overhandigde onze directeur Henk-Willem Laan een symbolische cheque aan Scouting Nederland. Met de schenking van 150.000 euro dragen we dankzij onze donateurs bij aan de komst van het Avonturenhuis in Zeewolde. Een plek waar straks alle kinderen welkom zijn en met elkaar avonturen in de natuur kunnen beleven. 

Henk-Willem: ”Met de komst van het Avonturenhuis krijgen kinderen met een handicap de kans om voor de volle 100% mee te doen en erbij te horen, net als hun leeftijdgenootjes. Het is ons doel dat geen enkel kind wordt buitengesloten vanwege een handicap. Daarom dragen we heel graag bij aan deze mooie plek”.

Mooie samenwerking

Voor het huis is veel geld nodig. Gelukkig kan Jantje Beton ook bijdragen met 130.000 euro. Dave Ensberg-Kleijkers, directeur Jantje Beton: “Dankzij het Avonturenhuis krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven en zich spelenderwijs te ontwikkelen. Samen spelen in de natuur: wat is er mooier en leuker dan dat?!” Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland, en Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde namen de cheques dankbaar in ontvangst op het Scoutinglandgoed Zeewolde. 

Fedde Boersma is trots op de samenwerking: “In het Avonturenhuis kunnen vanaf 2021 alle kinderen op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met een beperking is dat niet vanzelfsprekend. Scoutinglandgoed Zeewolde wil naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken. Zodat zij zich samen met kinderen zonder beperking kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur te spelen. Het is fijn dat het Gehandicapte Kind en Jantje Beton het Avonturenhuis mede mogelijk maken en het belang onderstrepen”.

Het Avonturenhuis: voor alle kinderen avontuur en kamp in de natuur

In het Avonturenhuis in Zeewolde kunnen 80 kinderen van alle leeftijden, met en zonder beperking, tegelijk overnachten. Ze kunnen er samen buiten spelen en op avontuur gaan. Op kamp middenin de natuur! Het doel is 10.000 overnachtingen per jaar. Behalve Scouting zullen ook andere groepen zoals scholen en verenigingen toegang krijgen. De opening van het Avonturenhuis staat gepland rond de zomer van 2021. Het huis is onderdeel van Scoutinglandgoed Zeewolde. Daarvoor is een stuk polderbos op duurzame wijze omgevormd tot een afwisselend natuurgebied met open water en velden. Het mooiste van het huis is dat het alle kinderen de kans biedt om vriendjes en vriendinnetjes te maken en samen spelenderwijs talenten te ontwikkelen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk. Heel belangrijk voor kinderen voor wie buiten spelen en het ontmoeten van andere kinderen niet altijd vanzelfsprekend is.

Op kamp gaan en grenzen verleggen

Voor kinderen en jongeren is op kamp gaan vaak het hoogtepunt van het jaar. Samen met leeftijdsgenoten een paar nachten of een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen overwinnen en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Het is vaak een boost voor hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling. Voor kinderen uit kwetsbare groepen, zoals kinderen uit een onveilige sociale- of ongunstige economische thuissituatie of kinderen met een beperking is dit extra van belang.

Scouting staat voor uitdaging

Het biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden verdeeld over ruim 1.000 lokale Scoutinggroepen. Met deze missie voor ogen: “Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”

Dit bericht is afkomstig van de website van NSGK:

https://www.nsgk.nl/actueel/nieuws/bericht/avonturenhuis-scouting-voor-alle-kinderen

Cheques voor bouw Avonturenhuis van Scouting

Stichting het Gehandicapte Kind

Gezondheid en Handicaps

Wibautstraat, Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV