Chef-kok Mounir Toub is de nieuwe Social Ambassadeur van het Rode Kruis

Nederlandse Rode Kruis

‘Een voedzame maaltijd is juist voor kwetsbare gezinnen belangrijk’

Mounir Toub is Rode Kruis’ nieuwste ‘social ambassadeur’. Mounir is onder andere bekend van 24Kitchen en Omroep Max. De komende tijd gaat Mounir op zijn socials aandacht vragen voor een voedselproject in de bezette Palestijnse gebieden. Bijna dertig procent van de bevolking leeft daar onder de armoedegrens. Met het project ondersteunt de Palestijnse Rode Halve Maan de meest kwetsbare gezinnen met voedselpakketten tijdens de vastenmaand Ramadan.

Voor veel mensen in de bezette Palestijnse gebieden is de situatie al nijpend. Daar komen de gevolgen van de coronacrisis bovenop. De werkloosheid is hoog en de kosten voor levensonderhoud ook, dit zorgt ervoor dat mensen weinig koopkracht hebben. Er is sprake van een toenemend voedselgebrek waardoor ondervoeding steeds vaker voorkomt, met name onder de allerjongste kinderen. Baby’s tussen de negen en twaalf maanden oud hebben het moeilijk, op deze leeftijd komt ondergewicht steeds vaker voor.

Voedzame maaltijd

In kwetsbare gezinnen is er vaak een gebrek aan basis voedingsmiddelen. De Palestijnse Rode Halve Maan deelt daarom tijdens de Ramadan voedselpakketten uit aan deze gezinnen in de bezette gebieden. Het Nederlandse Rode Kruis helpt door geld in te zamelen voor deze pakketten. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer pakketten er uitgedeeld kunnen worden.

Mounir heeft veel zin om zijn culinaire passie en kennis in te zetten voor het Rode Kruis. Tijdens de vastenmaand laat Mounir zien wat er allemaal in het voedselpakket zit dat de Rode Halve Maan uitdeelt aan gezinnen. Ook zal de chef tijdens de Ramadan zijn volgers op zijn social-mediakanalen inspireren met een gezond recept, op basis van de ingrediënten uit het voedselpakket. Iedereen die de actie een warm hart toedraagt kan een donatie doen om bij te dragen aan dit voedselproject met een bedrag naar keuze. Of een bedrag van 65 euro, de waarde van een voedselpakket. Met de producten in dit pakket kan een gezin van vijf tot zeven personen tien dagen eten. 

Mounir Toub

Mounir Toub (43) is bekend als bevlogen chef met veel liefde voor de Arabische keuken. Hij is te zien in programma’s van onder meer 24Kitchen en Omroep Max. Ook heeft hij in binnen- en buitenland succes met zijn kookboeken ‘Lekker Arabisch’ en ‘Snel Arabisch’. Dat Mounir maatschappelijk betrokken is blijkt ook uit zijn inzet voor dak- en thuislozen in Eindhoven waar hij dagelijks voor kookt. 

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/persberichten/chef-kok-mounir-toub-is-de-nieuwe-social-ambassadeur-van-het-rode-kruis/

Chef-kok Mounir Toub is de nieuwe Social Ambassadeur van het Rode Kruis

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV