Bijzondere Eredivisie feestelijk van start

Stichting het Gehandicapte Kind

Alleen maar winnaars

Op zondag 27 september is het tweede seizoen van de Bijzondere Eredivisie afgetrapt in Amsterdam. Onder de vlag van de ‘gewone’ Eredivisie speelden jonge spelers met een handiap de eerste wedstrijden van dit seizoen. Het was een fantastische dag vol sportplezier, teamspirit en spannende wedstrijden. De spelers schitterden op het veld. Het evenement werd geopend door niemand minder dan Edwin van der Sar, algemeen directeur van AFC Ajax. Ook trainer John Heitinga sprak de spelers toe: “Er staan alleen maar winnaars op het veld. De tactiek is vriendschap, respect en begrip.”

Bijzondere Eredivisiekrant

Voor aanvang van de wedstrijden kregen alle aanvoerders de speciale Bijzondere Eredivisiekrant uitgereikt. Onder toeziend oog van mascottes Lucky en Mattie en Edwin van der Sar kregen de spelers hun speciale clubpagina’s van de krant gepresenteerd. 

Speler van de dag

Op deze eerste wedstrijddag waren AFC Ajax, FC Utrecht, VVV Venlo, SC Heerenveen, SVB Excelsior, en nieuwkomer Go Ahead Eagles vertegenwooridigd. Alle clubs speelden 2 wedstrijden. De passie voor voetbal, het plezier in sport en het kameraadschap staan in de Bijzondere Eredivisie voorop. Maar het ging er ook fanatiek aan toe. In totaal werden er maar liefst 28 goals gemaakt! Rienk, de keeper van SC Heerenveen, werd verkozen tot Speler van de Dag. Hij mocht de gouden voetbalschoen in ontvangst nemen. Op één doelpunt van FC Utrecht na wist Rienk alle ballen die op hem afgevuurd werden uit het net te houden. Een super knappe prestatie!

Voetbal is voor iedereen

De Bijzondere Eredivisie startte in 2019 en is de eerste Eredivisie-competitie ter wereld voor kinderen met een beperking. Er zijn op dit moment ongeveer 5.000 kinderen in Nederland die G-voetbal beoefenen. Dit zijn kinderen die net als kinderen zonder beperking, dromen van spelen bij hun favoriete profclub. In de Bijzondere Eredivisie komt die droom uit. Dankzij de bijzondere Eredivisie is voetbal nu echt voor iedereen.

Op zondag 4 oktober staan de spelers van de andere vier deelnemende profclubs – ADO Den Haag, De Graafschap FC Emmen en FC Groningen – voor het eerst op het veld. Na tien competitierondes zal blijken welk team zich kampioen van Nederland mag noemen.

Dit bericht is afkomstig van de website van NSGK:

https://www.nsgk.nl/actueel/nieuws/bericht/bijzondere-eredivisie-feestelijk-van-start

Bijzondere Eredivisie feestelijk van start

Stichting het Gehandicapte Kind

Gezondheid en Handicaps

Wibautstraat, Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV