Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bestuurswissel Raad van Toezicht KNRM

KNRM

De KNRM heeft per 1 januari een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Eind december droeg Rutger van Slobbe zijn voorzittershamer over aan zijn opvolger Frits van Bruggen.

Rutger van Slobbe werd in 2006 lid van de het toenmalige bestuur van de KNRM en werd in 2016 voorzitter van de in de tussentijd ontstane Raad van Toezicht. Zijn toezicht op de organisatie kenmerkte zich door een grote betrokkenheid en belangstelling voor de vrijwilligers op de reddingstations en beroepsorganisatie in IJmuiden. De KNRM bedankt Van Slobbe voor zijn tomeloze inzet voor de KNRM. Directeur Jacob Tas hierover: “Rutger heeft tijdens zijn zittingsperiode van 14 jaar ontzettend veel gedaan voor de KNRM en heeft een enorme staat van dienst. In de tijd dat ik met hem heb samengewerkt heb ik hem ervaren als een veranderingsgezinde en positieve voorzitter, iemand waar de KNRM altijd op kon vertrouwen en er telkenmale aanspraak op zijn expertise en netwerk kon worden gedaan. Hij geeft de voorzittershamer met veel vertrouwen over aan zijn opvolger.”

Frits van Bruggen (1959) heeft sinds 2019 zitting in de Raad van Toezicht van de KNRM. Recent kondigde hij zijn afscheid aan als hoofddirecteur bij de ANWB (per 1 april 2021). Nu de KNRM-organisatie aan de vooravond staat van een aantal belangrijke strategische vernieuwingen, waaronder het uitrollen van een ambitieus vervangingsplan voor de reddingvloot tussen nu en 2035, een mooi moment om de voorzittershamer over te nemen van Van Slobbe. De KNRM wenst Frits van Bruggen heel veel succes met zijn nieuwe functie.

Rol van de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht ziet toe op het functioneren van de Directie en de algemene gang van zaken. Daarnaast adviseert de Raad van Toezicht de Directie, gevraagd en ongevraagd, op alle gebieden die voor de KNRM van belang zijn. De Raad van Toezicht geeft goedkeuring aan de strategie en het toekomstige beleid, dat wordt vastgesteld door de Directie. Naast het toezicht houden in formele zin zijn de leden van de Raad van Toezicht ook nadrukkelijk als vrijwilliger betrokken en verbonden aan de KNRM. Het netwerk van de leden wordt ook ingezet ter ondersteuning en realisatie van de doelstellingen van de KNRM. Alle leden van de Raad van Toezicht vervullen hun functie, net als de vrijwilligers van de KNRM, onbezoldigd.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/bestuurswissel-raad-van-toezicht

Bestuurswissel Raad van Toezicht KNRM

KNRM

Mensen in nood

KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV