Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Benefietavond voor bestrijding coronacrisis in Suriname

Nederlandse Rode Kruis

De uitbraak van het coronavirus is hevig in Noord- en Zuid-Amerika. Ook in Suriname neemt het aantal besmettingen elke dag toe, terwijl de voorzieningen beperkt zijn. Op 8 juli organiseert Su4Su daarom een benefietavond voor het land. Het Rode Kruis steunt deze actie.

Suriname voorziet grote problemen door de komst van het coronavirus. Het aantal besmettingen in het land groeit, terwijl er niet genoeg medische voorzieningen zijn. Zo is er een tekort aan medische apparatuur, beschermmaterialen, verpleegkundigen en ruimtes in ziekenhuizen om patiënten te isoleren. Daarnaast beginnen veel inwoners de financiële gevolgen van de crisis te merken en heeft Suriname onvoldoende geld om medisch materiaal in te kopen.

Benefietavond

Om Suriname door de crisis te helpen, is de actie SU4SU (Surinamers voor Surinamers) opgezet, waarbij in Suriname geld is ingezameld om de crisis te bestrijden. Inmiddels is het geld van het fonds besteed, en daarom namen presentator/entertainer Jörgen Raymann en producent/regisseur Mildred Roethof het initiatief om ook Nederland om steun voor Suriname te vragen. Op 8 juli wordt daarom na het NOS Journaal de benefietavond Nederland voor Suriname uitgezonden, gepresenteerd door Jörgen Raymann en Humberto Tan. Het Rode Kruis is zeer actief in Suriname en steunt deze actie.

Het Rode Kruis helpt in Suriname

Om te helpen COVID-19 te bestrijden, geeft het Rode Kruis in Suriname onder andere voorlichting over het virus en over handen wassen. Daarnaast helpt de organisatie bij het desinfecteren van ruimtes en verzorgt een ambulancedienst voor patiënten. Bovendien helpen vrijwilligers van het Rode Kruis onder andere door huisbezoeken te brengen aan mensen die thuis in quarantaine zijn, temperatuurmetingen uit te voeren aan de grenzen van het land en terugkeerders uit het buitenland op te vangen en naar quarantainevoorzieningen te brengen.

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/benefietavond-voor-bestrijding-coronavirus-suriname/

Benefietavond voor bestrijding coronacrisis in Suriname

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV