Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Beleef de BB’ geopend

Natuurmonumenten

Bescherming Bevolking

Deze Corona-tijd van samen strijden tegen een gezamenlijke vijand doet sommige mensen wellicht terugdenken aan de Koude Oorlog. Ook toen bereidden mensen zich voor op een doemscenario. De Bescherming Bevolking was een civiele beschermingsorganisatie, gerund door vrijwilligers, die de bevolking zou waarschuwen en hulp zou verlenen in het geval van een kernoorlog of andere calamiteiten. Op talloze plaatsen in Nederland oefende de Bescherming Bevolking op een aanval met een atoombom of biologische of chemische wapens. Tussen 1965 en 1986 werden in de commandopost op Fort Nieuwersluis geregeld oefeningen gehouden.

Onderbelichte periode uit de geschiedenis

Natuurmonumenten gelooft in het behoud van cultureel erfgoed door het vertellen van de verhalen van het monument. Door bezoekers mee te nemen in de geschiedenis en ze te laten ervaren hoe het vroeger moet zijn geweest, willen we ze betrekken bij ons cultureel erfgoed en besef voor de lokale historie creëren. Daarnaast is de Koude Oorlog een relatief onderbelichte periode uit de Nederlandse geschiedenis, waarmee Natuurmonumenten mensen graag wil laten kennismaken.

Samenwerkingspartners

‘Beleef de BB’ is een initiatief van Natuurmonumenten en mede mogelijk gemaakt door onder andere Provincie Utrecht, Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI),  Museum Bescherming Bevolking Grou, Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog, Stichting Fort Nieuwersluis en Studio Harm Hasenaar.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/beleef-de-bb-geopend

‘Beleef de BB’ geopend

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV