Artsen zonder grenzen: onze hulp tot nu toe aan de slachtoffers van de aardbeving in Afghanistan

Artsen zonder grenzen

Afgelopen woensdagochtend trof een aardbeving met een kracht van 6,1 het zuidoosten van Afghanistan. De aardbeving heeft tot nu toe ruim 1.150 mensen het leven gekost. Bijna 2.000 mensen raakten gewond. Vele huizen zijn verwoest of beschadigd. Onze teams bieden medische noodhulp aan de overlevenden. Een overzicht van de hulp tot nu toe:

Noodkliniek geopend

Het epicentrum van de aardbeving ligt niet ver van de stad Khost, waar wij een grote kraamkliniek runnen. Direct na de ramp zijn twee speciale noodhulpteams naar het gebied gestuurd om in kaart te brengen waar en welke hulp het hardst nodig is. In Bermal, in de provincie Paktika, is een noodkliniek geopend waar mensen 24/7 terecht kunnen voor zorg. Een extra chirurgisch team, verloskundige en psycholoog zijn naar het getroffen gebied afgereisd om hulp te bieden aan de overlevenden. Ook treffen we voorbereidingen om medische faciliteiten te ondersteunen met medicijnen, tenten, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

In de eerste dagen na een aardbeving zijn wonden en breuken de grootste zorg, maar nu zien we veel mensen met uitdrogingsverschijnselen en diarree veroorzaakt door het gebrek aan schoon water.

José Mas, noodhulpcoördinator bij Artsen zonder Grenzen

Ramp op ramp

De gezondheidszorg in Afghanistan is al erg verzwakt en het land kampt met een ernstige voedselcrisis en een mazelenepidemie. Daar komt deze vreselijke ramp nog eens bovenop. We maken ons ernstig zorgen over de mensen die medische hulp dringend nodig hebben. Onze hulpverleners in Khost en Kaboel zijn in contact met de lokale autoriteiten en andere organisaties om te bepalen hoe we de slachtoffers kunnen helpen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/nieuws/afghanistan-aardbeving-hulp/

Artsen zonder grenzen: onze hulp tot nu toe aan de slachtoffers van de aardbeving in Afghanistan

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood

Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV