Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Artiesten in actie tegen corona op nieuw platform ‘555Live’

Cordaid

Waylon, Trijntje Oosterhuis, Kenny B, Danny Vera, Naaz en andere artiesten komen in actie voor Giro555. Na een donatie op het nieuwe platform 555Live.nl kunnen exclusieve beelden bekeken worden die de verschillende artiesten aanbieden.

Zo heeft Trijntje een speciaal nummer opgenomen om de actie te ondersteunen. ‘We zijn heel blij met de steun van deze artiesten. We hopen zo ook een breder publiek aan te spreken met onze campagne om sneller wereldwijd vaccineren mogelijk te maken’, zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555.

Het platform biedt meer dan muzikale streams. Zo is onder meer Guido Weijers op het platform te zien met een masterclass Geluk. Cabaretière Martine Sandifort geeft een anti-stress sessie. 

Het is voor het eerst dat Giro555 een fondsenwervend platform lanceert. Nederlanders kunnen de exclusieve beelden bekijken door te doneren aan Giro555. Zodra zij hebben gedoneerd ontvangen ze een kijkcode per e-mail. Daarna kunnen zij zelf kiezen welke stream ze willen bekijken.

Artiesten over Giro555

Zanger Waylon zegt over zijn deelname aan 555Live.nl: ‘Er is een hoop aan de hand in de wereld en we zijn op zoek naar oplossingen. Binnenkort zal ik gevaccineerd worden, mijn ouders zijn al gevaccineerd en een hoop mensen die ik ken zijn gevaccineerd. Ik denk dat we het in vergelijking met andere landen nog goed voor elkaar hebben. Kijk naar India, Nepal en Afrikaanse landen. Daar is de situatie een stuk minder. Daarom steun ik deze Giro555-actie om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren.’

Zanger Kenny B beaamt dat: ‘We zien in zoveel landen om ons heen dat er ellende is. Corona is pas weg als iedereen gevaccineerd is.’ Ook zangeres Lakshmi onderstreept het belang van de Giro555-actie: ‘Het is superbelangrijk dat we met z’n allen opstaan tegen corona. Voor mij is dat heel vanzelfsprekend, maar in heel veel landen is dat het niet. En daarom heb ik mijn bijdrage geleverd aan Giro555.’

De volgende artiesten zijn vanaf vandaag te zien op 555Live.nl: Danny Vera, Dhroeh Nankoe, Ellen ten Damme, Gershwin Bonevacia, Guido Weijers, Iris Hond, Kenny B, Lakshmi, Martine Sandifort, Naaz, Shukriya, Subramaniam, The Bluebirds,Trijntje Oosterhuis en Waylon.

Het ingezamelde geld van de landelijke actie is bedoeld voor coronaslachtoffers en voor het mogelijk maken van vaccineren in kwetsbare landen. Daarnaast wordt met het ingezamelde geld voorlichting gegeven over het belang van vaccineren en om misinformatie te bestrijden.  

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Cordaid:

https://www.cordaid.org/nl/nieuws/artiesten-in-actie-tegen-corona-op-nieuw-platform-555live/

Artiesten in actie tegen corona op nieuw platform ‘555Live’

Cordaid

Cordaid, Grote Marktstraat, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV