Andy Palmen nieuwe directeur Greenpeace Nederland

Greenpeace Nederland

De Raad van Toezicht maakt bekend dat Andy Palmen aantreedt als directeur van Greenpeace Nederland. Hij vervult deze positie naast Anna Schoemakers die sinds 2016 in de directie van de milieu-organisatie zit. Palmen volgt Joris Thijssen op die zich in november 2020 verkiesbaar stelde voor de PvdA in de Tweede Kamer. 
Palmen werkt sinds 2015 bij Greenpeace Nederland, waarvan de afgelopen acht maanden als interim-directeur, daarvoor was hij onder meer afdelingshoofd. Eerder werkte hij in leidinggevende posities bij onder andere Milieudefensie. 

Andy Palmen: “Toen ik bijna twintig jaar geleden onderdeel werd van de milieubeweging, stond ik als roepende in de woestijn met spandoeken bij Shell tankstations. Twintig jaar later is deze beweging volwassen geworden en krijgen we de grootste vervuilers op de knieën in de rechtbank.
Ik wil met onze achterban en andere organisaties bouwen aan de grootste klimaat- en biodiversiteit-beweging die Nederland ooit heeft gekend. Een beweging die treuzelende politici en achterblijvende bedrijven weet aan te jagen.”

Chris Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Als Raad van Toezicht zijn wij blij met de komst van Andy Palmen als mededirecteur-bestuurder van Greenpeace Nederland naast Anna Schoemakers. Andy brengt veel ervaring, opgebouwd bij Greenpeace en andere maatschappelijke organisaties. Hij combineert scherpe analyses met daadkracht. Hij heeft een goed oog voor mensen en voor de toekomst van onze planeet.”

Andy Palmen nieuwe directeur Greenpeace Nederland

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV